avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - recuperare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - recuperare mostenire

Buna ziua, am o intrebare : una dintre matusile mele a umblat pe la arhive ca sa scoata 4 hectare si jumate de pamant din partea buncilor materni si paterni si ia dat toate hartiile fratelui ( ei fiind 4 urmasi) deoarece ea trecea printr-un divort si nu vroia sa se imparta si cu sotul, iar una dintre surori era departe si cealanta avea niste probleme personale. Sa grabit cu acele acte deoarece trebuiau depuse pana la o data anume cat era valabila legea, fratele luand hartiile a trecut cele 4 hectare si jumate de pamant pe numele lui, anual a luat grau de la stat fara sa il imparta cu celalante 3 surori, apoi a vandut tot pamantul fara sa le dea nimic surorilor.Intrebarea este : acest pamant nu trebuia sa le revina si restul fratilor o data ce nimeni nu a renuntat la el scris ? si cum l-a putut vinde fara cei 3 frati ?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Iancu , Avocat 12:26, 6 Iulie 2015
In situatia expusa acel pamant trebuia sa se imparta la toti cei 4 mostenitori. Mi se pare cam imposibil sa vanda acel teren cu acte in regula, el nefiind proprietar, ci doar avand o cota din acel teren. Puteti sa explicati situatia mai bine? A fost facuta vreo succesiune? etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa moartea ambilor parinti, casa parinteasca este ... dinugherhes86 dinugherhes86 Buna ziua! Dupa moartea ambilor parinti, casa parinteasca este ramasa mostenire celor doi copii, frate si sora, ambii casatoriti. Cei doi au facut un act de ... (vezi toată discuția)
Insusire drept de proprietate necuvenit pe motivul nedezbaterii succesiunii alinabuzaianu alinabuzaianu Buna ziua, Tatal meu se confrunta cu urmatoarea situatie neplacuta: in urma decesului tatalui (in speta bunicul meu) in anul 1984 au ramas aprox. 4 pogoane ... (vezi toată discuția)