avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In urma unui apel la un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In urma unui apel la un proces verbal de contravenție ...

Buna ziua! In urma unui apel la un proces verbal de contravenție ( depășire linie continua ) am pierdut ! Nu am dus permisul la timp și mi-au mai adăugat 30 de zile ! Întrebarea mea este : trebuia sa îl duc de la pronunțare sau de la comunicare in termen de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:31, 26 Ianuarie 2021
De la pronunțare în termen de 30 de zile.
Am înțeles ! Dar când am vrut sa îl predau la pronunțare mi au spus sa aștept comunicarea acasă! Apoi când am fost iar cu respectiva comunicare prin posta, mi-au spus ,,vai, bine ca ai venit ca au trecut 30 si ceva de zile si riscai dosar penal” frumos , asta este România !

latka a scris:

De la pronunțare în termen de 30 de zile.

Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Coman91, utilizator
Art. 118 din OUG 195/2002
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.

(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.

(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere Hofman86 Hofman86 Am pierdut proces suspendare permis.hotararea s-a dat în data de 23.01.2020. Am văzut pe site-ul curții de apel cu termen de 30 de zile în care pot să ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat pentru viteza stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din ... (vezi toată discuția)