Am o casa si terenuri.Dupa moartea bunicilor vrem sa vindem casa.mostenitori au fost tatal meu si o sora a tatalui. tatal meu a murit si acum e sora ,eu si un frate. as vrea sa renunt la mostenirea casei dar i favoarea fratelui meu. Se poate?
Nu puteți renunța doar în favoarea unuia dintre moștenitori. De asemenea, nu puteți renunța doar la unul dintre bunurile din masa succesorală, renunțarea este totală, Cu alte cuvinte, fie renunțați la toată succesiunea, fie nu renunțați.
În măsura în care renunțați la succesiune, aceasta va fi culeasă de fratele dvs. și soția supraviețuitoare a tatălui, dacă există. Sora tatălui este înlăturată de la succesiunea acestuia de descendenți (dvs. și fratele).
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2012
alexandra1234
Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu o problema. Bunica mea a murit in nov 2011 si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Sunt 3 frati iar unul dintre ei adica ... (vezi toată discuția)