avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o casa si terenuri.Dupa moartea bunicilor vrem sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o casa si terenuri.Dupa moartea bunicilor vrem sa vindem casa.mostenitori ...

Am o casa si terenuri.Dupa moartea bunicilor vrem sa vindem casa.mostenitori au fost tatal meu si o sora a tatalui. tatal meu a murit si acum e sora ,eu si un frate. as vrea sa renunt la mostenirea casei dar i favoarea fratelui meu. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Ana Alexandrov , Avocat 13:42, 26 Ianuarie 2021
Nu puteți renunța doar în favoarea unuia dintre moștenitori. De asemenea, nu puteți renunța doar la unul dintre bunurile din masa succesorală, renunțarea este totală, Cu alte cuvinte, fie renunțați la toată succesiunea, fie nu renunțați.

În măsura în care renunțați la succesiune, aceasta va fi culeasă de fratele dvs. și soția supraviețuitoare a tatălui, dacă există. Sora tatălui este înlăturată de la succesiunea acestuia de descendenți (dvs. și fratele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2012 alexandra1234 alexandra1234 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o problema. Bunica mea a murit in nov 2011 si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Sunt 3 frati iar unul dintre ei adica ... (vezi toată discuția)