avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta si violarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta si violarea proprietatii

Incep prin a va spune La Multi Ani , multa sanatate si un an plin de bucurii si impliniri !!!
Sa incep cu inceputul ; stau la casa si am un vecin care cred ca are ceva probleme psihice. Are prostul obicei sa mai dea "chefuri" , adica scot bexele afara si ei stau in casa. Din cauza acestora a reusit sa isi ia cateva amenzi pt deranjarea linistii publice , in urma reclamatiilor facute de alti vecini. Fiind bolnav cu capul , el a zis ca eu am sunat la politie (CHIAR NU AM SUNAT). Dupa mai multe discutii cu mine si familia mea ( eu locuiesc cu sotia , mama si bunicul ei) au inceput amenintarile la adresa soacrei mele. Mi` a zis ca daca o prinde pe strada o bate de nu se mai ridica de jos , iar soacrei mele ia trimis mesaje pe tel de genul : " chit ca eu ma duc la bulau dar tu intri in pamant" si ca ne da foc la casa.
Acum 2 zile pe seara , pana sa plec cu sotia pana in oras , chiar cadn sa ne urcam in masina , a iesit la poarta si iar a amenintat`o. Nu au trecut 15 de cand am plecat ca ne suna si ne zice ca a intrat nenorocitul peste ea in casa si a batut`o. Am venit politia acasa , am dat declaratii si ne`au indrumat domnii ce sa facem. Partea oarecum proasta este ca am fost la urgente sa scoatem certificat medico-legal dar nu avea semne ( a stiu cum si unde sa dea ). CAnd s`a intamplat toata povestea era de fata doar bunicul care este in varsta de 83 ani si este si putin bolnav psihic.
Pe data de 01.01.2010 pe la 4 dimineata am venit acasa de la petrecerea de revelion; cand am ajuns in fata usii am gasit o bucata de mangal destul de marisor si urma cum a dat cu el in perete. In jurul orelor 14 cand a venit tatal meu pe la mine mi`a zis ca am stopul spart la masina ,care era parcata in fata curtii. Desigur iar telefon la politie si declaratii; dansii mi`au zis ca nu prea am ce face ca nu am martori.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Masina este mai putin importanta , imi este frica sa nu intre iar in casa cand eu sunt plecat sau sa faca alte alea...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: in7heaven , utilizator 02:46, 4 Ianuarie 2010
Va inteleg si va si cred.Problema grava este faptul ca nu va puteti dovedi afirmatiile prin probatorii care sunt obligatoriu de administrat ,atat in faza de urmarire penala,cat si in cea de cercetare judecatoreasca.
Mai mult,daca afectiunile psihiatrice despre care vorbiti sunt constatate si atestate de acte medico-legale,in functie de afectiuni s-ar putea sa nu raspunda penal si in aceasta situatie s-ar complica problemele.
Trebuiesc probe din nefericire.
r.gabi a scris:

Mai mult,daca afectiunile psihiatrice despre care vorbiti sunt constatate si atestate de acte medico-legale,in functie de afectiuni s-ar putea sa nu raspunda penal si in aceasta situatie s-ar complica problemele.

Bunicul care era de fata are paranoia. In ce sens s`ar putea complica problemele ?
Oricum, daca ati anuntat poolitioa este bine. Trebuie sa vedeti care este stadiul cercetarilor in dosar. Si nu va lasati... incercati sa mergeti la medicina legala si sa scoateti un certificat...si pe langa lovire faceti plangere si pentru violare de domiciliu. Si pentru distrugere....
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
Rodica Ciobanu, Avocat
Cand s`a facut plangerea am inclus si violarea de domiciliu. Nu inteleg dece pt distrugere
Va multumesc
Buna ziua. Plangerea pentru distrugere ar fi necesara datorita faptului ca ati gasit peretele lovit si ati fost instiintat despre faptul ca aveti farul del a masina spart. Insa,desigur, va trebui sa veniti cu dovezi cum ca persoana pe care o acuzati este autorul faptelor de distrugere, ca si in privinta celorlalte acuzatii.

Alte discuții în legătură

Loviri sau alte violente in concurs cu distrugere catalin04 catalin04 Buna ziua ! Am sa prezint o speta si 2-3 intrebari l care as vrea raspunsul. Multumesc . In data de xx ma indreptam cu masina catre localiatea de domiciliu ... (vezi toată discuția)
Strein batut in casa socrei Gordan Gordan sint cetetian american casetorit cu o rominca la timisoara acuma 2 luni am fost la visita la socra mia unde am fost atacat de asa zis nepoti si batut cu pumni ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu vatamare corporala aniella26 aniella26 bună ziua,va rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.Săptămâna trecută bunica mea a fost batută pe drum cu picioarele,cu o bâtă ,ba chiar a fost ... (vezi toată discuția)