avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dreptul consumatorului de actualizare al prețului ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dreptul consumatorului de actualizare al prețului comenzii depuse/livrate ...

Dreptul consumatorului de actualizare al prețului comenzii depuse/livrate:

Știu că în SUA există lege de protecție a consumatorului, unde dacă produsul comandat scade în preț (în magazinul vânzătorului de la care ai comandat), în termen de 30 de zile de la achiziția acestuia, ai dreptul ca și cumpărător să îi ceri diferența de preț dintre suma plătită la achiziție și prețul actual.

Există în România o lege asemănătoare? Caz concret: am depus o comandă pe un site - aceștia mă sună să îmi spună că nu îl au pe stoc, mi-l comandă și îmi vine în 7 zile. Între timp prețul produsului respectiv scade pe site-u vânzătorului, acesta încă ne fiind livrat. Dacă mă trezesc la livrare cu prețul vechi, pot invoca orice argument legislativ?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
stevieosaurus, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la cumparaturi online Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Am cumparat un produs de pe un site online, am platit cu cardul, banii au fost scosi de pe card dupa cumpararea produsului. Asteptam curierul si nu ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi online the_pandemic the_pandemic Buna dimineata! Cred ca va este arhicunoscuta problema vis-a-vis de anularea comenzilor de Black Friday. Si eu am patit-o, insa la mine situatia a fost putin ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda online slro slro Am comandat in data de 06.11.2011 de pe un magazin online 3 laptop-uri. Motivul pentru care am comandat este unul simplu, am comandat la un pret, iar ei spre ... (vezi toată discuția)