avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli initiale PFA.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli initiale PFA.

Buna ziua!
Urmeaza sa deschid un PFA.Cum procedez cu cheltuielile initiale?Registre,stampila,facturier?Trebuie sa depun bani din contul persona (PF) pentru a le achita.Dar cum inregistrez intrarea de bani de la PF?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:20, 26 Ianuarie 2021
Nu se mai foloseste stampila.
Toate aceste plati initiale, pentru infiintare pfa la registrul comertului cat si registre,facturier (achizitionate cu factura pe pfa) le veti face cu numerar, nu din cont bancar. Mai intai veti trece in registrul jurnal de incasari si plati suma totala pentru aceste cheltuieli ca aport personal inceputul activitatii completand o fila dispozitie de incasare, Cand veti avea dupa un timp bani din activitatea pfa, veti scoate acei bani intiali completand o fila dispozitie de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card pf pentru bunuri pfa ALMC ALMC Buna seara Va rog daca puteti sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele: Se poate ca o PFA sa achizitioneze un calculator (factura este emisa catre PFA) si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa Dany5 Dany5 Ca medic dentist,dupa ce infiintez un PFA,pot sa achizionez materiale,instrumentar, sa platesc cursuri de specialitate si sa le incadrez in cheluieli ... (vezi toată discuția)
Cum pot aduce bani la inceput in firma pentru cheltuieli? Andyyy88 Andyyy88 Buna ziua! Sunt in proces de infiintare a unei firme, SRL si nu imi este clar cum pot aduce bani la inceput in ea ptr cheltuieli? Urmeaza sa se construisca ... (vezi toată discuția)