avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal nevinovat Buna seara Am si eu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal nevinovat Buna seara Am si eu o problema de fapt sora mea, s a mutat in ...

Buna seara
Am si eu o problema de fapt sora mea, s a mutat in chirie intr un apartament in 2017,totul a fost ok pana saptamana trecuta cand a venit cineva de la electrica sa schimbe contorul si surpriza, cand au dat contorul jos, desi avea sigiliile intacte, undeva in perete era un fir tras care mergea intr o priza, care conform electrica influenta contorul, sora mea habar nu avea de acest lucru firul acela fiind in spatele contorului, cand s a mutat ca orice chirias a citit apometrele si contorul de lumina.
Acum electrica a chemat o in comisie spunandu I ca ii va recalcula prejudicial pe cei 3 ani de cand sta in acel apartament si ca pe urma ii vor face dosar penal pentru furt calificat de energie electrica. Intrebare cum pot face dosar penal cuiva care habar nu avea ca exista firul acela acolo,?
Propietara apartamentului spune acelasi lucru ca nu stia si da vina pe chirias, In contractul de inchiriere este un pasaj unde scrie ca propietarul va plati defectele ascunse, ceea ce si este in final dupa parerea noastra.
Avem nevoie de ajutor cum se poate rezolva aceasta situatie? Ii face dosar penal fiind nevinovata.
daca se va intocmi dosar penal in cauza, se va cerceta, sora va da niste declaratii.proprietarul, se va afla adevarul pana la urma.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În urma anchetei se v-a afla cand a fost pus firul ,,buclucas,,! De exemplu se vor verifica facturile inainte de a închiriere si daca facturile sunt la fel cu cele din ultimii 3 ani atunci propietarul v-a raspunde ! Daca sunt cu mult mai mari atunci e o problema pt.sora d-stra ...!
Experienta mea imi spune ca atunci cand va mutati undeva cu chirie va luati toate masurile de siguranta......cand te muti iti iei toate masurile de siguranta=citesti apometrele, contoarele de energie elecrtrica si de gaze ( cu mentiuni in contractul de inchiriere, fie si intr-o anexa ) , faci mentiuni in contractul de inchiriere daca instalatiile sunt sigilate sau nu, sunt in perfecta stare de functionare sau nu, daca intretinerea este platita la zi, startea apartamentului, dotari, starea lor, date despre centrala termica daca are ( este in buna stare, functioneaza, are ISCIR-ul la zi, ca sa nu fiti nevoit sa-l faceti d-vs. la o luna eventual dupa ce v-ati mutat ( acest lucru este de datoria proprietarului )starea aparatului de aer conditionat ( daca exista ) etc. etc. D-vs. aveti obligatia sa utilizati ce aveti la dispozitie conform legislatiei in vigoare si a prescriptiilor specifice fiecarui aparat/instalatie, pentru a nu fi acuzat de paguba datorata exploatarii neconforme. Toate acestea pentru a nu avea probleme pe viitor cu proprietarul si eventual cu asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect NicolaeRazvan NicolaeRazvan În urmă cu 3 luni de zile m-am mutat în chirie într-o garsonieră, datorită serviciului.Probail datorită neglijenței mele, n-am verificat foarte ... (vezi toată discuția)
Problema cu societatea de electricitate crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Cei de la societatea de electricitate, acum 7 ani cand au schimbat contoarele vechi cu cele digitale, ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)