avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Audiobooks...sfaturi pentru cei care poate se ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Audiobooks...sfaturi pentru cei care poate se confrunta cu aceleasi probleme

Buna seara,

Pentru ca m-am confruntat cu multe probleme si am gasit raspunsuri in diverse surse, m-am gandit sa le grupez aici pentru cei care poate trec prin aceleasi dificultati de care eu tocmai am "scapat".

Sunt in timpul liber autoare de carti pentru copii, am asteptat cateva luni ca o editura sa se mobilizeze dupa ce s-a oferit sa publice povestile mele iar in final, satula de asteptare si afland cu groaza cam ce procent primesc autorii de la edituri, am decis sa scot pe piata povestile mele in format audio - pe CD-R.

Pentru cei care au putin talent la povestit si cred ca se descurca singuri cu inregistrarile, editarile audio si realizarea de coperte pentru CD-uri, sper ca informatiile mele sa va ajute. Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt urmatorii - dupa ce bineinteles ati scris cartea/cartile:

1. Trebuie sa va infiintati PFA sau o forma juridica care sa va permita sa emiteti facturi si chitante - verificati inainte la ORDA ce coduri CAEN va trebuie ca sa nu mai platiti inca o data adaugarea de coduri CAEN;

2. Trebuie sa solicitati ISBN la Biblioteca Nationala - [ link extern ] .

3. Trebuie sa va inregistrati la Oficiul National pentru Drepturile de Autor ca producator de fonograme - www.orda.ro - dati clic in stanga pe RN al Fonogramelor.

4. Trebuie sa obtineti de la ORDA holograme.

Daca va pot ajuta cu detalii suplimentare, imi puteti scrie oricand la georgianaflorina@gmail.com.

O seara frumoasa,
Georgiana
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 20:41, 23 Ianuarie 2010
Buna dimineata!

Felicitari pentru perseverenta si pentru idei! Nu multi ar merge pe drumul ales de dumneavoastra, dar cu siguranta ca celor care o vor face, sfaturile dumneavoastra le vor folosi! Ar fi bine insa, ca in cadrul acestui subiect deschis de dv sa ne tineti pe toti la curent cu mersul initiativei dv, ca sa avem un tablou complet! Mult succes!
Cred ca este o idee buna.

In momentul de fata am terminat de inregistrat primele 3 volume (8+6+7 povesti) a cate 80 minute fiecare. Daca aveti nevoie de sugestii de programe de inregistrare si editare audio, va pot ajuta. Am ales sa folosesc CD-R nu DVD pentru a putea fi ascultate de oricine, oriunde.

Am obtinut coduri ISBN pentru toate cele 3 - 2 anul trecut si unul chiar azi dimineata.

Am gasit 5 librarii interesate de distributie - una in Iasi si 4 online.

Am adaugat la PFA codurile CAEN cerute de ORDA si am trimis dosarul pentru obtinerea autorizatiei de producator de fonograme. Dureaza mi s-a spus cam 20 zile.

Imediat ce am autorizatia va spun cum procedez in continuare.

O seara frumoasa,
Georgiana
Am revenit:

Am primit ieri autorizatia de producator de fonograme prin posta - foarte frumos colorata.
Am comandat 300 holograme - sper sa nu dureze si acestea inca o luna :).

O seara frumoasa,
Georgiana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti in format audio - drepturi de autor georgianaflorina georgianaflorina Stimati Domni, Am mare nevoie de sfaturile voastre. Sunt autoarea unor povesti pentru copii. O editura din Bucuresti imi promite de vreo 3 luni ca mi le ... (vezi toată discuția)
Infiintare casa de discuri (label) m_andrea m_andrea Buna seara, as dori sa aflu in afara de legea nr 8/1996 cu privire la drepturile de autor de unde m-as putea informa cu privire la infiintarea unei case de ... (vezi toată discuția)
Publicarea unei carti - numai printr-un srl? Brigid Brigid Bun gasit. Am in traducere o carte din limba engleza in romana. Il cunosc personal pe autor si vem o intelegere pentru obtinerea copyrightului de la el in ... (vezi toată discuția)