avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament Buna ziua. Am o matusa, care nu a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament Buna ziua. Am o matusa, care nu a fost casatorita nu are copii. ...

Buna ziua. Am o matusa, care nu a fost casatorita nu are copii. În urma cu 10 ani a făcut la notar un act moștenire în favoarea mea, nepoata ei (nepoata de sora). În prezent este internata intr un camin de stat, deoarece nu se mai poate intretine singura. Chiar și cu ajutorul meu totul a devenit dificil și cu acordul ei am găsit aceasta soluție. Suspiciunea ei este sa nu o pună sa semneze acte care sa i ia casa( o garsoniera). Se poate face asta, cunoașteți cazuri? Actele casei și actul notarial sunt în posesia mea. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: balanta05 , utilizator 01:02, 28 Ianuarie 2021
Cine sa ii ia casa? Cine sa o puna sa semneze si ce?
Buna întrebare,... doar am citat o...cei din camin completează un dosar și au nevoie de semnatura ei....
Păi vedeti ce anume ar trebui să semneze.
De luat casa, nu e chiar asa usor. Este nevoie de prezenta unui notar. Iar daca mătușa nu sta bine, la capitolul discernământ, nu o sa incheie nimeni niciun act.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire darian2006 darian2006 Buna ziua! Am o matusa in varsta de 85 ani,care are sotul si unicul fiu decedati. Va rog sa-mi spuneti sub ce forma pot sa ma ocup de ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Amprenta AlexandruCBida AlexandruCBida Bună Ziua. Mama mea are o sora. Acum ceva ani pe când trăia strabunica și era proprietara pe casa unde au copilărit mama și mătușa, mătușa mea (sora ... (vezi toată discuția)