avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ilegala - cine impune delomarea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ilegala - cine impune delomarea?

Buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Vecinul meu a inceput o constructie pe limita proprietatii. Am facut sesizare la Primarie si i s-a dat termen 90 de zile pentru a intra in legalitate sau, in caz contrar sa demoleze constructia. Cele 90 de zile au trecut. Nu a primit autorizatie de constructie, dar zidurile ridicate nu le-a demolat. Cine trebuie sa il oblige sa demoleze constructia ilegala? Ce pot sa fac eu si cui sa ma adresez pentru a-si demola zidurile care au ramas pe 2 laturi ale proprietatii mele.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:33, 28 Ianuarie 2021
Primaria trebuie sa emita dispozitie si autorizatie de demolare.
Va multumesc mult pentru raspuns! Va rog sa imi spuneti, trebuie sa fac din nou sesizare la Primarie? sau cum ar trebui sa procedez? Oare este suficient daca sunt la serviciul Urbanism si le " amintesc" de problema si specific faptul ca zidul este acolo?

Multumesc inca odata!
Faceti scris. Puteti trimite sesizarea prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema constructie casa bloc1 bloc1 Buna ziua, As dori va rog frumos un sfat legat de o problema. Eu locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 etaje, iar pana nu demult langa blocul nostru era o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe suprafata individuala. acord asociatie? PRAP PRAP In blocul in care locuiesc ne confruntam cu urmatoarea problema. La subsol, blocul este prevazut cu locuri de parcare, spatii private (anumiti locatari si-au ... (vezi toată discuția)
Magazia vecinului pe gardul meu dianacj dianacj Vecinul meu a cumparat casa care este mai jos cu un nivel ca si curtea mea.Ne desparte un zid de piatra iar el s-a folosit de zidul meu pt.asi face o magazie, ... (vezi toată discuția)