avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazia vecinului pe gardul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazia vecinului pe gardul meu

Vecinul meu a cumparat casa care este mai jos cu un nivel ca si curtea mea.Ne desparte un zid de piatra iar el s-a folosit de zidul meu pt.asi face o magazie, astfel zidul meu a devenit peretele magaziei lui.
Eu nu mai am acces la acea bucata de zid pt.reparatii pt. ca intru la el in casa.
Oare este legal acest lucru?
Unde trebuie sa ma adresez?
Astept un sfat, va multumesc pt. ajutor.
Diana-Cluj
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:53, 17 Aprilie 2010
va puteti adresa cu o sesizare primariei din localitate serviciul de urbanism-constructii pentru a obliga persoana vinovata sa demoleze constructia.
Buna ziua,

Cand afirmati ca "zidul este al Dvs." la ce anume va referiti:
- zidul este construit integral prin finantarea Dvs. personala ?
- zidul este, in integralitatea lui, construit pe terenul Dvs. ?
- pe unde trece limita de proprietate (fata de zid) ?
- exista Certificat de Urbanism si Autorizatie de Construire pentru acest zid ?
Reveniti si precizati, va rog, starea de fapt.
zidul este construit pe terenul meu,dat fiind ca a fost construit in anii 60 de catre proprietar iar eu am cumparat terenul ulterior nu mi se transmite dreptul de proprietate asupra zidului?
Nu stiu daca atunci era nevoie de autorizatie.
Limitade proprietate este chiar langa zid.
Va multumesc
La constuctia magaziei ar fi trebuit sa respecte distanta minima fara de gard/zid (adica 2m).
Buna ziua,
Data fiind imprejurarea ca zidul in speta este, in integralitatea lui, situat pe terenul proprietatea Dvs si totodata ca zidul (constructie) este in proprietatea Dvs.
va puteti adresa cu o "Plangere" la Primaria teritoriala - Serv. Disciplina in Constructii pentru ca autoritatea locala sa impuna vecinului intrarea in legalitate.
In cazul ca situatia nu se rezolva pe cale amiabila, puteti solicita in instanta (actiune: "obligatia de a face") demolarea constructiei si mutarea ei pe un nou amplasament pentru a se respecta prev. Codului Civil (Servituti: art.610 - 615) precum si prev. Legii nr. 50 din 29 iulie 1991.
Pentru aceste servituti, vezi:
[ link extern ]
si
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! constructie neautorizata? Alina Alina Alina Alina Buna ziua, am o mare nelamurire Am un vecin care isi construiesete o casa iar de la gardul construit pana la constructie sunt ~2m. Aceasta constructie nu este ... (vezi toată discuția)
Streasina construita dincolo de limita proprietatii Meselica Meselica Buna seara, speta mea este urmatoarea: - pe o lungime de circa 6 metri din limita de proprietate vecinul meu are construit un sopron. anul acesta a ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)