avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Conturi de socializare false
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Conturi de socializare false

Bună ziua! De câțiva ani o persoana și-a creat conturi cu pozele mele pe Facebook și Instagram. Aceasta persoana nu îmi folosește numele sau datele personale ci doar pozele. Am văzut ca s-au făcut anumite modificări în lege pentru aceste cazuri și întrebarea mea ar fi dacă as putea sa iau anumite masuri legale în situația de fata, dacă persoana respectiva îmi folosește doar pozele, nu și datele personale. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:57, 31 Ianuarie 2021
Buna ziua, ICCJ a stabilit ca daca datele folosite (inclusiv fotografii) apartin unei persoane reale alta decat detinatorului contului, acesta din urma savarseste infractiunea de fals informatic. Formulati plangere penala.
Da, conform legii interpretate aveti dreptul.de a depune plângere penala.
Vor fi insa de examinat mai multe probleme juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua . daca am folosit un cont de facebook cu pozele altei ... Anonim00002 Anonim00002 Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am descoperit ca cineva mi a furat datele. am văzut ... elenadragoi2008 elenadragoi2008 Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ca a fost creat un cont pe telegram cu numele meu dar poza unui bărbat. Eu nici nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Cont fals facebook ?? ovidiu82tm ovidiu82tm Am creat un cont fals de facebook, folosind fotografii reale cat si trucate în sensul că am atasat alt corp .intrebarea mea este , este legitima acuzația ... (vezi toată discuția)