avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara Am o nelămurire în legătură cu locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara Am o nelămurire în legătură cu locul de munca. ...

Buna seara
Am o nelămurire în legătură cu locul de munca. Dacă ma poate ajuta cineva. Pe scurt :
Sunt " amenințări " de scădere a salariului cu 25 % pe baza unor credite , în număr de 60 . Acestea sunt trimestriale, ca angajat, pe baza unor " abateri" se scade un anumit număr de puncte, iar dacă în descursul a celor 3 luni ramai cu 0 credite , ai 2 opțiuni: -25% din salariu sau terminarea contractului de munca .
Pe lângă asta , hărțuire morala , a aspectului ( par , culoarea lui , unghiile , culoarea acestora , extensiile de gene , machiaj , etc )
Iar cireașa de pe tort , ne este interzisa purtarea ochelarilor de vedere , cu prezumția ca , compania ne procura lentile de contact , după realizarea de consultații oftalmologice. Însă lentilele de contact nu sunt pentru oricine , nu sunt acceptate de ochi sau în mediul de lucru nu exista o posibilitate de aerisire a aerului , ducând la deshidratarea lentilelor , respectiv imposibilitatea de a le scoate din ochi .
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 29 Ianuarie 2021
Cum poate dovedi un salariat hărțuirea morală la locul de muncă?

www.avocatnet.ro/articol_555...
Exista mesaje pe grupuri de whatsapp , respectiv Telegram . Iar camere audio video sunt peste tot .
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
În vederea combaterii acestor comportamente angajații au la îndemână posibilitatea formulării unei sesizări/reclamaţii la nivel intern prin intermediul căreia să se precizeze atât fapta cât și persoana ce se face vinovată de aceasta. În cazul în care această sesizare/ reclamaţie nu a fost soluționată la nivelul angajatorului pe cale amiabilă, angajatul are dreptul de a sesiza, Inspecția Muncii, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării , inclusiv dreptul de a se adresa cu o plângere penală la organele abilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii angajare sofer categoria d in transportul public lodo lodo Buna ziua, Am obtinut permisul categoria D si atestatul ARR in vederea anagajrii in transportul public local. Cand sa ma angajez m-au trimis sa-mi fac ... (vezi toată discuția)
Ochealri pentru angajati cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Nu stiu daca am accesat bine sectiunea dar am o nelamurire. Ma numesc Cosmin si fac parte in firma mea din sa zicem comisia de sanatate si ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine - corectie optica micutu50 micutu50 Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine. S-a facut analizele medicale anuale. Pentru anumite persoane s-a scris in fisa de aptitudine \\"Apt - Corectie ... (vezi toată discuția)