avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acum 10 ani am nascut si nu am mai primit bani de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acum 10 ani am nascut si nu am mai primit bani de la patron

in luna august am ramas insarcinata,in septembrie an fost angajata cand dupa 2 saptamani mi-sa facut rau fiin necesara internarea la maternitate dupa care am fost nevoita sa raman in risc maternal.Patronul mi-a platit concediul de risc maternal pana in martie cand mi-a incheiat contractul de munca.spuneti-mi va rog daca trebuia sa imi plkateasca pana am nascut si daca trebuia sa mi-se plateasca ceva mai departe. multumesc
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: cenusereasa , utilizator 18:58, 31 Ianuarie 2021
Cum v-a "incheiat" acel contract de munca?
Bună ziua a fost un contract perioada determinata pe 6luni.
Buna ziua,
Toate acestea s-au intamplat anul trecut?
Daca da... Acum sunteti in CCC- Concediu Crestere Copil, cei 2 ani...?
Teoretic... ar fi trebuit sa intrati in Concediu maternal, cele 126 de zile... care trebuia platit de Casa de sanatate.
Nu, eu după nașterea fetitei nu am mai primit bani de la nimeni timp de 1an,cand soțul meu a luat o indemnizație de 500lei, deoarece acest patron din Brașov SC. Comerciala ZOLIRMA, NUA VRUT SA ÎMI MAI PLĂTEASCĂ NIMIC. MAI MULT DECÂT ATÂT A PUS ANGAJATELE SA DEA O DECLARAȚIE CA NU VOR RĂMÂNE ÎNSĂRCINATE.
Am născut în 2012.
Si din 2012 pana acum...
Nu cred ca mai aveti ce face dupa atat timp...
Cat despre acea declaratie... nu este legala.

Ca sa stiti data viitoare.... daca contractul de munca inceteaza in perioada Concediului maternal si aveti stagiul minim de cotizare... plata este preluata de Casa de sananate.
Pentru CCC stagiul minim de cotizare este de 12 luni din ultimi doi ani anteriori nasterii.

Alte discuții în legătură

Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal cosmina_marina cosmina_marina Buna seara ! Pot beneficia de concediu de risc maternal daca am fost 6 luni lucrate anul acesta ? Am o pauza de aproape 1 an de la fostul loc de munca muncă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani klaudita klaudita daca stagiul de cotizare de 12 luni se implineste la 4 luni dupa ce s a nascut copilul mai pot beneficia de indemnizatie pana face copilul 2 ani?multumesc ... (vezi toată discuția)