Trebuie să întocmiti documentația cadastrala pentru fiecare teren din titlu, să aveți intabularea și după, puteti încheia cu sora un contract de donație.
Nu exista act de cedare.
De fapt notiunea de "cedare" este extrem de vaga si inexistenta din punct de vedere juridic.
Poate insemna și vânzare și donație, și închiriere, și împrumut, și comodat și multe alte lucruri nedefinite, care nu va clarifica exact voința.
De aceea, în legislația romana, avem reglementate contractele numite.
Mai exact: contract de vânzare cumpărare, contract de donație, contract de întreținere, contract de rentă viageră, contract de schimb, contract de împrumut, contract de comodat, etc.
Fiecare are anumite caractere specifice, în funcție de ce doriti dvs de fapt.
Inteleg ca ceea ce vreti de fapt este un contract de schimb.
Dvs sunteti unicul proprietar al unui teren, pe care doriti sa il transmiteți surorii, iar în schimb, sora sa va transmită o cotă indiviza dintr-o casa.
Pe terenul respectiv suntem proprietare amandoua iar pt casa si curte acum facem succesiunea. Prin contractul de schimb se poate sa devina ea proprietara asupra intregului teren si eu proprietara casei ci curtii? Terenul esye separat de casa si curte. Multumesc!
Mostenire
abeonasibylla
Buna ziua,
Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)