avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un teren pe Titlu de proprietate si vreau sa il ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un teren pe Titlu de proprietate si vreau sa il cedez sorei ...

Am un teren pe Titlu de proprietate si vreau sa il cedez sorei mele, definitiv. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Tulbas Camelia Rita , utilizator 10:41, 31 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Puteți încheia un contract de vânzare-cumpărare.

Tulbas Camelia Rita a scris:

Am un teren pe Titlu de proprietate si vreau sa il cedez sorei mele, definitiv. Cum sa procedez?

Trebuie să întocmiti documentația cadastrala pentru fiecare teren din titlu, să aveți intabularea și după, puteti încheia cu sora un contract de donație.
Nu e suficient sa-i fac un act de cedare la notariat? Vreau sa-i cedez acest teren si ea sa imi cedeze cota ei din casa si curte.
Nu exista act de cedare.
De fapt notiunea de "cedare" este extrem de vaga si inexistenta din punct de vedere juridic.
Poate insemna și vânzare și donație, și închiriere, și împrumut, și comodat și multe alte lucruri nedefinite, care nu va clarifica exact voința.
De aceea, în legislația romana, avem reglementate contractele numite.
Mai exact: contract de vânzare cumpărare, contract de donație, contract de întreținere, contract de rentă viageră, contract de schimb, contract de împrumut, contract de comodat, etc.
Fiecare are anumite caractere specifice, în funcție de ce doriti dvs de fapt.
Inteleg ca ceea ce vreti de fapt este un contract de schimb.
Dvs sunteti unicul proprietar al unui teren, pe care doriti sa il transmiteți surorii, iar în schimb, sora sa va transmită o cotă indiviza dintr-o casa.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
raluk0207, utilizator
Pe terenul respectiv suntem proprietare amandoua iar pt casa si curte acum facem succesiunea. Prin contractul de schimb se poate sa devina ea proprietara asupra intregului teren si eu proprietara casei ci curtii? Terenul esye separat de casa si curte. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare dupa succesiune xqzme xqzme Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In urma decesului tatalui, eu si sora mea am mostenit 1/2cota parte dintr\'un imobil evaluat la 10600 euro si echivalentul ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)