avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare dupa succesiune

Buna ziua, am urmatoarea intrebare:
In urma decesului tatalui, eu si sora mea am mostenit 1/2cota parte dintr'un imobil evaluat la 10600 euro si echivalentul a 2150 euro fiecare din bunurile mobile. Am convenit ca bunul imobil(cota ei de 1/2) sa imi ramana mie(teren 56mp),precum si cota mea de 1/2 din bunurile mobile. Deoarece a avut nevoie relativ urgent de cei 2150 de euro am convenit sa facem succesiunea pe bunure imobile, urmand sa imi cedeze partea de teren dar acest lucru nu s'a mai putut fiind acceptata mostenirea(nj stiu cum a intrebat notarul de s'a ajuns la neintelegerea asta,dorinta de a ceda exista). Problema mea este ca ea vrea sa imi faca act de donatie(fiind vorba de costuri mici nemaiplatind impozitul datorat statului), dar eu as vrea act de vanzare cumparare. Intrebarea este daca se poate lua in considerare ca si suma de vanzare.. suma pe care a primit-o in urma succesiunii bunuri mobile? Mentionez ca eu am platit si succesiunea dupa bunica, si dupa tata, si intre mi e si ea.
Va multumesc.
Monica
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:52, 4 Iulie 2018
Dar de ce nu doriti donație?
Pentru ca nu vreau sa ma aflu mai tarziu in situatia in care sa atace donatia ea sau cei doi nepoti. Desi am convenit ca cei 2150 euro sa fie ai ei de la tata, in conditiile in care dupa mama ea va ramane cu un apartament locuibil (spre deosebire de casa) evaluat la aprox 50000 de euro, vreau sa ii dau semnatura ca ulterior voi ceda partea de apartament, ea si mama insista cu donatia si evita sa mergem la notar sa cedez sau sa ii faca act pe apartament sora-mii
Asa ca mi se pare dubios... Poate ma trezesc cu donatia atacata sau in caz de nu pot restaura (o camera plus hol si o anexa, ambele chirpic) poate voi vinde... Si iar ma incurca donatia...

raluk0207 a scris:

Dar de ce nu doriti donație?

1. Nu exista "cedare". Acest "cedez" poate insemna un milion de lucruri: renunțare la moștenire, vânzare, donație, închiriere, împrumut de folosință etc etc.
2. "Atacatul" se face de anumite persoane, in anumite conditii și intr-un anumit interval de timp.
Dar ca sa fiu mai succintă: daca sora dvs mai are si alte bunuri în afara de această cota, legal, nu există nici un temei pentru "atacarea" donatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua jujabila jujabila buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)
Donatie sau mostenire ContSters286426 ContSters286426 Sotul meu intretine gospodaria mamei lui,tatalui lui este decedat,are o sora care la succesiune a renuntat la partea ce-i revenea din partea tatalui,acum mama ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare-cumparare dupa castorie? khrik_1977 khrik_1977 Buna ziua. intai sa va expun situatia pe scurt. eu impreuna cu mama mea si sora mea detinem diverse procente dintr-un apartament. in urma decesului mamei ... (vezi toată discuția)