avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, in cat timp trebuie sa ma ia in evidenta la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, in cat timp trebuie sa ma ia in evidenta la fisc dupa ...

Buna ziua,
in cat timp trebuie sa ma ia in evidenta la fisc dupa ce am depus toate documentele. Ca sa imi imatriculez masina pot duce dovada ca am depus actele pentru a o lua in evidenta , este deajuns sau ...?

Multumesc,

Christina
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:11, 30 Ianuarie 2021
Primaria trebuie sa va emita certificat fiscal. Ati fost informat la ghiseu cand ati depus actele, cand puteti ridica certificatul fiscal necesar pentru inmatriculare masina la politie. Platind o taxa majorata puteati ridica certificatul fiscal, pe loc, la depunerea documentelor la taxe si impozite de la primarie.
Da , am fost anuntata ca dureaza 45 de zile. De aceea am intrebat, Este legal sa dureze atata ?
Poate fi o hotarare de consiliu local pentru a incasa taxe suplimentare pentru urgenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceva e ciudat, din punct de vedere legislativ, codul rutier impune 90 de zile ca perioada în care sa fie făcută înmatricularea și obligația organului fiscal sa declare imediat când s-a făcut o schimbare de proprietar a mașinii. De atunci curg cele 90 de zile. Mai e și programarea la DRPCIV care înseamnă o perioada de asteptare, plus aceste 45 de zile. După 90 de zile poliția suspenda automat vechiul certificat de înmatriculare și orice polițist îl poate retine dacă oprește acea mașină. De unde apar cele 45 de zile când de fapt înregistrarea fiscala noua e o simpla formalitate? Și e obligatorie, fiindcă se verifica la înmatriculare. Nu vad justificarea legala. Nu se emite un alt certificat, se completeaza pe actul emis de primăria de care aparținea fostul proprietar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Nu mi-a zis nimeni de o taxa de urgenta. Si DA imi expira idntificarea masini facuta la RAR. Programarea de la DRPCIV am anulat-o si m-am reprogramat chiar in ultima zi :( Masina este adusa de afara, eu o inregistrez acum la fisc. Sper sa reusesc. Deci baza legala nu exista :(

Alte discuții în legătură

Bună ziua,o să îmi schimb buletinul de pe bucurești pe ilfov,care ... Dany320 Dany320 Bună ziua,o să îmi schimb buletinul de pe București pe Ilfov,care sunt pași care trebuie să îi fac cu mașina,ca am înțeles ca trebuie schimbat și ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina ... Roob Roob Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina da nu pe numele meu și o am de 4 luni daca mă duc să o înmatriculez acum se întâmplă ceva (vezi toată discuția)
Se poate inmatricula o mașină cu certificatul de înmatriculare ... Eduard2628 Eduard2628 Se poate inmatricula o mașină cu certificatul de înmatriculare înstrăinat? (vezi toată discuția)