avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara succesiune dupa parinti, drept la mostenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara succesiune dupa parinti, drept la mostenirea unchiului?

Buna ziua! O mica intrebare daca ma puteti lamuri. Au fost 5 frati , 1 dintre ei nu a fost casatorit si nici nu a avut copii a decedat. Mostenirea se dezbate intre cei 3 frati si 2 nepoti (copii unui frate decedat inaintr de decesul celui de al doilea frate). Daca nu au avut succesiune inainte catre parintele lor, au drept ca si nepoti la mostenirea unchiului decedat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:16, 30 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nepoții au dreptul la moștenire, la cota parte care s-ar fi cuvenit tatălui lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pentru că vin la succesiune prin reprezentare. Asta înseamnă că "urca" in gradul părintelui lor (predecedat, fata de unchi) și culeg partea de moștenire care i-ar fi revenit tatălui lor.
Multumesc pentru raspunsuri, nu reusim sa luam legatura cu unul din nepoti de ceva timp pentru succesiune si credeam ca asta este unul din motive. O sa mergem la notar sa i dea citatie si am inteles ca timp de 1 an nu putem face nimic fara el..
Si nici după 1 an.
Nu aveti certitudinea că nu a îndeplinit niciun act de acceptare tacită a succesiunii. Iar decăderea din drepturile succesorale nu o poate constata decât instanța. La notar, niciun moștenitor nu va fi decăzut.
Ar fi bine să vă adresați direct instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua vin și eu cu următoarea întrebare. bunica mea a ... Anna Alexandru Anna Alexandru Bună ziua vin și eu cu următoarea întrebare. Bunica mea a avut 6 copii din care 3 au decedat înaintea ei printre cei decedați și tata . Rudele care au ... (vezi toată discuția)
Succesiuni law_and_order law_and_order Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)