avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare intre membrii familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare intre membrii familiei

Buna ziua!
In cazul unui contract de vanzare cumparare al unui imobil cu 4 vanzatori(parinti, respectiv bunici)si un cumparator- nepot este important contul in care se face viramentul sumei de 50000 lei? In conditiile in care se mentioneaza ca suma platita cash se plateste la ceilalti vanzatori.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
User2495, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 31 Ianuarie 2021
pana la urma, plata cash sau prin virament ?
nepotul poate plati cash fiecarui vanzator cf cotei cumparate de la fiecare.
Imobilul este evaluat la suma de 98000. Iar plata se va efectua astfel: 50000 prin virament bancar iar restul sumei cash.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
User2495, utilizator
a, ok. In acest caz, trebuie prevazut in contract in contul cui se incaseaza, cine va distribui ulterior banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Iampozitul pe venit pentru vanzarea prin "prima casa"? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua... am imcheiat un antecontract de vanzare a apartamentului prin programul prima casa;impozitul calculat este destul de mare si am inteles ca eu in ... (vezi toată discuția)