Intrebarea mea este daca as putea sa imi dau demisia fara preaviz...La angajare ,acum 5 luni de zile,m-i s-a spus ca va exista un contract de munca din momentul in care voi aduce fisa de la medicul de la medicina muncii...Am rezolvat aceasta problema cam in 2 saptamani,apoi am adus si cartea de munca,insa tot nu am primit sa semnez un contract nici pana acum...Salariile s-au platit relativ la timp(poate cu 2-3 zile intarziere fata de data stabilita) insa contract de munca nu am semnat...De aici rezulta ca ceva nu e in regula...Zile libere de la stat(legale) nu am avut(fiind firma de paza) insa nici macar dublu nu au fost platite aceste zile...De sambete si duminici nici nu mai aduc aminte,tinand cont de faptul ca in aceste zile programul a fost de 13 ore de munca...Nici acestea nu au fost platite dublu nici libere...In concluzie,se poate demisie fara preaviz?Este legal acest lucru?
1. Daca nu aveti contract individual de munca (CIM) inseamna ca lucrati si sunteti platit "la negru". Deci puteti pleca oricand, fara un act scris.
2. Dar mergeti mai intai la ITM si verificati daca aveti CIM.
3. Si daca tot mergeti la ITM faceti sesizare cu privire la aspectele spuse aici.
se va citi si art. 16 alin. (2) Codul Muncii
se poate face dovada prin orice alte mijloace de proba
demisia fara a fii prezent la munca efectiv in perioada de preaviz s-ar putea
durata efectiva a preavizului poate reprezenta perioada dupa care inceteaza valabilitatea CIM-ului
Ore suplimentare...
Arvwen
Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)