avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un cetatean strain poate cumparat teren / casa in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un cetatean strain poate cumparat teren / casa in Romania? Daca ...

Un cetatean strain poate cumpara teren / casa in Romania?
Daca da, in ce conditii?
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
danutza33, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutza33 , utilizator 14:50, 1 Februarie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, cetățenii statelor membre UE și SEE pot cumpăra și deține terenuri în România ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană din 2007, in aceleasi conditii ca cetatenii romani. Cu privire la cetățenii altor state, aceștia pot deține dreptul de proprietate asupra terenurilor din România doar în măsura în care sunt cetățeni ai unor state cu care România a încheiat convenții bilaterale cu privire la acest lucru. În absența unui asemenea tratat, cetățenii străini vor putea deține dreptul de proprietate numai asupra clădirilor, urmând a dobândi numai un drept de superficie asupra terenului aferent acestora. Cetățenii statelor care nu au încheiat convenții cu România cu privire la dreptul de a deține proprietatea asupra terenurilor au în continuare opțiunea de a înființa o societate comercială română și, în baza naționalității acesteia, să dețină terenuri prin intermediul societății respective.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Super raspuns, multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar in ro - cetatean american? LidiaMuraru LidiaMuraru Buna dimineata, Citez: \"cetățenii statelor membre UE și SEE pot cumpăra și deține terenuri în România ca urmare a aderării României la Uniunea ... (vezi toată discuția)
Bună ! am și eu o întrebare .sunt căsătorită cu cetățean ... Majam95 Majam95 Bună ! Am și eu o întrebare .Sunt căsătorită cu cetățean român dar eu sunt cetățean străin adică cetățean sârb .Detin permis de ședere ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)