avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar in Ro - cetatean american?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar in Ro - cetatean american?

Buna dimineata,

Citez: "cetățenii statelor membre UE și SEE pot cumpăra și deține terenuri în România ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană din 2007, in aceleasi conditii ca cetatenii romani. Cu privire la cetățenii altor state, aceștia pot deține dreptul de proprietate asupra terenurilor din România doar în măsura în care sunt cetățeni ai unor state cu care România a încheiat convenții bilaterale cu privire la acest lucru."
Intrebarea: Poate un cetatean american sa detina prin cumparare sau construire casa in Romania pe numele lui?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: LidiaMuraru , utilizator 14:19, 3 Februarie 2021
Romania nu a incheiat cu SUA o conventie bilaterala privind dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, ca urmare cetateanul americand nu poate dobandi in proprietate teren.
Cetateanul american poate dobandi dreptul de proprietate asupra unei constructii.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un cetatean strain poate cumparat teren / casa in romania? daca ... danutza33 danutza33 Un cetatean strain poate cumpara teren / casa in Romania? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie ada_kol ada_kol Buna ziua, Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau ... (vezi toată discuția)