avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am achizitionat in anul 2019 un imobil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am achizitionat in anul 2019 un imobil, teren +casa ...

Buna ziua,
am achizitionat in anul 2019 un imobil, teren +casa cu etaj, amplasate pe doua numere topo:terenul pe un numar topo si casa cu etaj pe alt numar topo. În CF, pe numarul topo al casei cu etaj pe care am achizitionat-o, mai figureaza inca o casa ( care in realitate nu există iar proprietarii sunt decedati din anul 1980). Am vorbit cu notarul despre această situație însă m-a ,,linistit” spunându-mi că dupa achizitionare o sa fac o alipire a terenurilor, o sa obtin un nou CF iar acea casa care in fapt nu exista ramane pe acel CF vechi si pe mine nu ma afecteaza cu nimic.
Toate bune si frumoase pana acum, cand m-am adresat unui arhitect pentru un proiect de reabilitare și modernizare a casei. Mi s-a cerut acordul proprietarilor acelei case, proprietari care sunt decedati, asa cum v-am spus mai sus și nu au moștenitori.
Am fost la cadastru, la primarie și nici un rezultat: ba ca imi trebuie autorizatie de demolare, ba ca nu pot alipi nimic pentru ca casa aceea va ramane acolo vesnic, ba ca imi trebuie hot. judecatoreasca.
Suntem speriați, ca am dat multi bani și am avut incredere in notar iar acum nu pot intra in legalitate.
Va rugam un sfat care sa ma ajute concret ce avem de facut.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: URIAS , utilizator 15:37, 1 Februarie 2021
Actiunea in rectificarea cartii funciare - art 907 Cod civil.
Totusi, daca acea constructie a existat, ar trebui verificat si rolul fiscal de la primarie, sa vedeti cand a fost radiata din acel rol fiscal.
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este inscrierea adresei in cf obligatorie sau nu la intabulare? keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa intabulez o anexa agricola pe un teren intravilan cu o casa construita, ambele intabulate . Cand s-a facut intabularea la casa si teren ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare si demolare vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat, impreuna cu o alta persoana, o casa veche si terenul aferent acesteia. Casa are aproximativ 200 mp si terenul 600mp. Eu detin 1/2 si ... (vezi toată discuția)