avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea ...

Drept de proprietate aflat în undiviziune

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea speță:
- Soacra mea are moștenit un imobil+teren în indiviziune cu alte două surori ale dumneaei. Una dintre surori a înstrăinat de curând partea care îi revenea. Din ce știm, acest lucru este posibil doar dacă terenul și imobilul respectiv sunt înscrise în cartea funciară. Ce fel de cerere trebuie depusă la OCPI de soacra mea pentru a vedea dacă a fost înscrisă în cartea funciară?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
iulix7109, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:01, 4 Februarie 2021
Există o cerere tip care se poate face la OCPI prin care să aflați numărul CF, dacă acesta există.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Am trimis un email la OCPI, însă nu am primit niciun răspuns referitor la tipul de cerere. Este cea simplă pentru care se achită taxa de 20 lei?
Nu, este o alta cerere, care se tarifeaza cu 100 lei. Gasiti aici un model pentru Bucuresti pe care va trebui sa il adaptati pentru Oficiul si Biroul de Carte Funciara in raza careia se afla imobilul:[ link extern ]
Alternativ, daca va descurcati sa identificati localizarea unui imobil direct pe o harta, puteti incerca sa vizualizati aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, încerc sa găsesc locația unui teren după cf dar ... Sadams Sadams Bună ziua, încerc sa găsesc locația unui teren după CF dar acesta nu are reprezentare grafica la link-ul de mai jos ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine de la ancpi extras cf daca nu stii nr. cartii ... viorelus viorelus Se poate obtine de la ANCPI extras CF daca nu stii nr. cartii funciare,dar stii dispunerea imobilelor,adresa si numele proprietarilor?Parintii au decedat,iar ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara maiasul maiasul va rog cine i-mi poate spune si mie ce este o carte funciara si de unde o pot scoate multumesc. (vezi toată discuția)