avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca comfort art. 61 lit. a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca comfort art. 61 lit. a

Buna ziua si la multi ani!
Am si eu o nelamurire. la ultimul loc de munca mi s-a desfacut contractul de munca comfort art. 61 lit. a, cu mai multe acuzatii care nu sunt fondate. Daca eu nu contest decizia angajatorului, in ce masura sunt afectat de acest lucru la viitoarea angajare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:10, 2 Ianuarie 2010
1. S-ar putea ca viitorul angajator sa fie interesat de motivele concedierii dvs. cu acest articol, adica in ce a constat actul de indisciplina. Ii veti spune adevarul si nu se intampla nimic.
2. Ar trebuie sa conteze, cel mai mult, pregatirea dvs. profesionala si competenta pe postul respectiv.
Nu exista nici o restrictie legala? Stiu ca atunci cand exista lit.i, nu aveai dreptul de a te angaja pe o functie care presupunea o gestiune. Am fost acuzat de delapidare si sustragere de bani
1. Una este acuzarea si alta este o hotarare judecatoreasca prin care ati fost condamnat pentru delapidare.
2. In acest al doilea caz s-ar putea ca angajatorul sa nu fie de acord sa va angajeze, daca aveti cazier judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de grav este incheierea contractului de munca,indisciplina cu litera a Ely38 Ely38 As dori sa stiu cat de grav este incheierea contractului de munca cu indisciplina si litera A.O sa-mi daunze viitorului loc de munca? (vezi toată discuția)
Desfacerea contracturlui de munca Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Buna ziua! Cu respect va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Fiului meu i s-a desfacut CM in temeiul art. 61 lit.a, art. 263 coroborate cu art. 264 ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dorast dorast buna ziua se mai poate desface cim cu lit i? (vezi toată discuția)