avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.Sunt căsătorită ...

Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.Sunt căsătorită de 9 ani in urma căsătorie am dat naștere unui copil care are acum vârsta de 8 ani,tatăl lui a deveni agresiv verbal si rare ori agresiv fizic,de băiat cu are grijă de loc nu îl sună nu îl baga in seama pe timpul saptamani cand eu sunt la serviciu băiatul sta la părinți mei deoarece sotul spune că nu are timp.Doresc să divortez dar in acelasi timp nu doresc ca tatăl să aibe aceleași drepturi asupra copilului in conditiile in care el nu are grijă si nu îl interesează de el absolut de loc si cand este acasa vb vulgar in preajma lui fără să îi pese ca este un minor.Totodata doresc să fie pedepsit pt ca am fost supusă la injurii si alte jigniri de fata cu prieteni lui sau mai pe scurt lui nu in pasa unde se află și daca il deranjează vreo intrebare a mea începe în a mă jigni vb la telefon cu colegele de serviciu de fata cu mine si li se adresează cu apelativul iubire spunandu-mi ca sunt nebună si obsedată ca el asa vb din obișnuită cu ele in conditiile in care mie nu imi spune nici cum.va rog să îmi spuneti pe înțelesul meu ce trebuie să fac.Multumes anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 2 Februarie 2021
Pai puteți divorța, o sa aveți autoritate părintească comuna ,cu domiciliul la dvs și program de relații personale decis de instanta.
Ca vine sau nu vine sa l ia la el e decizia lui, astfel o sa dispară și toate plângerile dvs prin divort
se obtine destul de greu in instanta vina unui singur sot la divort si dvs puteti cere despagubiri ( odata cu divortul) doar daca dovediti vina lui exclusiva la divort.
La fel de greu, se obtine sa numai un parinte sa exercite singur autoritatea parinteasca. Chiar daca obtineti, nu e mare lucru, ca drept de vizita tot va avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu cu copil de 2 ani fara a fi finalizat divortul andra001 andra001 buna seara! sora mea este casatorita cu un `domn` care de 3 ani ii face zile fripte! de cca 3 luni s a agravat situatia au intervenit jigniri dure si cate o ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului sebesului sebesului Buna ziua, Fiul meu este casatorit cu o filipineza si au impreuna un baiat de ` an si 7 luni. ea nu se poate adapta in romania si vrea sa plece. eu am un ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului si ordin de protectie annamaria1993 annamaria1993 buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un ... (vezi toată discuția)