avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dobandire actiuni la o societate pe actiuni inchisa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dobandire actiuni la o societate pe actiuni inchisa

La o societate pe actiuni inchisa al carei act constitutiv prevede ca cesiunile de actiuni sa se faca doar intre actionarii firmei am urmatoarea situatie „” - am doi actionari sot si sotie
- sotul a decedat
- sotia a fost la notar pentru succesiune urmand sa preia si actiunile sotului
Va rog sa-mi spuneti daca notarul are obligatia sa se ocupe si de modificare in Registrul actionarilor.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:24, 2 Februarie 2021
Nu notarul are obligatia sa se ocupe si de modificare in Registrul actionarilor. Persoana care a doband aceste actiuni va merge la sediul firmei cu copie dupa certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar decedat andreea20ro andreea20ro buna ziua,ce acte si in ce termen de la deces trebuiesc depuse la ONRC in cazul unesi societati comerciale in care un actionar a decedat? multumesc frumos (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Succesiune bialuca1978 bialuca1978 problema mea este urmatoarea: - sotie decedata, sot si fiica supravietuitori - sotia era asociat cu 66% intr-un SRL Ce acte sunt necesare de la firma pentru ... (vezi toată discuția)