avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere chemare in judecata - intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere chemare in judecata - intrebare

Buna ziua,

Vreau sa trimit o cerere de chemare in judecata pentru o Primarie legat de emiterea unui certificat de urbanism incomplet.

Cererea am facut-o doar in numele meu dar proprietari ai terenului sunt eu si sotia mea.

Trebuie ca cerea de chemare in judecata sa fie facuta in numele ambilor proprietari sau este OK doar in numele meu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: shomescu , utilizator 12:30, 2 Februarie 2021
Buna ziua, potrivit art. 641 Cod Civil, Fiecare coproprietar poate sta singur în justiţie, indiferent de calitatea procesuală, în orice acţiune privitoare la coproprietate, inclusiv în cazul acţiunii în revendicare.
Va multumesc f mult pt raspunsul rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna temeiul de drept material si procesual? Keresztesana Keresztesana Buna ziua sunt administrator la o asociatie de proprietari si am chemat in instanta un proprietar pentru recuperarea debitelor. Deoarece in acte este ... (vezi toată discuția)
Principiul unanimitatii ContSters221975 ContSters221975 constat ca a disparut mult discutata problema a revendicarilor facute doar de un mostenitor..finnd mai clar principiul indivizibilitatii acceptarii ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren ,mostenire basileu basileu Buna ziua, La scurt timp dupa ce, prin instanta, mamei mele i sa retrocedat un teren, dansa a decedat. Terenul retocedat, in timpul instrainarii a fost ... (vezi toată discuția)