avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se notifica refuzul de prelungire contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se notifica refuzul de prelungire contract de arendare

Buna ziua tuturor !
Sunt in situatia de a notifica arendatorul despre refuzul de prelungire a unu contract de arendare ( teren agricol, care expira in martie 2022) respectand conditiile de incetare din contract precum si prevederile art 1848 Cod civil.
Problema este ca arendatorul nu mai lucreaza terenul, am fost informat verbal despre asta, si mai ales faptul ca este plecat in Italia despre a carui domiciliu nu am cunostinte.
Intrebari : Care este modalitatea de notificare a arendatorului, cunoscand doar adresa de domiciliu din Romania, (cea inscrisa in contract ) ?
Este suficienta expeditia prin scrisoare recomandata, avand in vedere ca sigur nu o va ridica nimeni de la oficiu postal ?
Trimit un exemplar al notificarii Primariei unde este inregistrat contractul ?
Altfel spus, cum pot face dovada ca am notificat arendatorul ? se poate prin publicitate in presa locala ? se poate expedia notificarea printr-un birou avocat sau executor judecatoresc ?
Multumesc prntru eventualele raspunsuri/sugestii !
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
mayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 16:13, 2 Februarie 2021
mayer a scris:

Buna ziua tuturor !
Sunt in situatia de a notifica arendasul despre refuzul de prelungire a unu contract de arendare ( teren agricol, care expira in martie 2022) respectand conditiile de incetare din contract precum si prevederile art 1848 Cod civil.
Problema este ca arendasul nu mai lucreaza terenul, am fost informat verbal despre asta, si mai ales faptul ca este plecat in Italia despre a carui domiciliu nu am cunostinte.
Intrebari : Care este modalitatea de notificare a arendasului, cunoscand doar adresa de domiciliu din Romania, (cea inscrisa in contract ) ?
Este suficienta expeditia prin scrisoare recomandata, avand in vedere ca sigur nu o va ridica nimeni de la oficiu postal ?
Trimit un exemplar al notificarii Primariei unde este inregistrat contractul ?
Altfel spus, cum pot face dovada ca am notificat arendasul ? se poate prin publicitate in presa locala ? se poate expedia notificarea printr-un birou avocat sau executor judecatoresc ?
Multumesc prntru eventualele raspunsuri/sugestii !

Scuze, am reeditat acest mesaj datorita unei greseli impardonabile, in care am folosit gresit notiunea de arendator cu cea de arendas. daca se poate rog moderatorul sa lase doar acest ultim post
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)
Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)