avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2500 lei/telesalariat/stare urgenta Am depus dosarul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2500 lei/telesalariat/stare urgenta Am depus dosarul pe 01.04.2020 ...

2500 lei/telesalariat/stare urgenta

Am depus dosarul pe 01.04.2020 cu producer efecte din 01.04.2020 (asadar cu o zi mai tarziu fata de prevederile HG 905/2017) si pe acest motiv ne-au respins dosarul, desi respectam prevederile din OUG care prevede acordarea acestor sume pentru telemunca.

Cum am putea contesta decizia?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Oana.Musceleanu , utilizator 09:36, 3 Februarie 2021
Potrivit OUG 132/2020, suma nu se acordă angajatorilor care au transmis în registrul general de evidență a salariaților datele privind elementele raportului de muncă, prin care s-a stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă, după expirarea termenului legal de înregistrare a modificării.
Da, numai ca alineatul de care vorbiti a fost introdus pe 27 octombrie, iar noi am depus pe 1 aprilie, asadar nu era in vigoare o astfel de prevedere in momentul in care am depus noi dosarul, Cum o lege nu poate avea caracter retroactiv, nu ar trebui luata in considerare nu? In speta, netransmiterea la timp ar fi putut sa genereze cel mult o amenda, nicidecum neacordarea unui drept printr-o lege ulterioara, in acest caz putand arata buna credinta a angajatorului, si anume ca nu a facut transmiterea telemuncii doar pentru a beneficia de o facilitate de la stat.



OUG 132/2020
Suma prevăzută la alin. (1) nu se acordă angajatorilor care au transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor datele privind elementele raportului de muncă, prin care s-a stabilit desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă, după expirarea termenului legal de înregistrare a modificării.
(la data 27-oct-2020 Art. 6, alin. (5) completat de Art. II din Ordonanta urgenta 182/2020 )

Cornel Vasile a scris:

Potrivit OUG 132/2020, suma nu se acordă angajatorilor care au transmis în registrul general de evidență a salariaților datele privind elementele raportului de muncă, prin care s-a stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă, după expirarea termenului legal de înregistrare a modificării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă ... Popovici Alina Popovici Alina Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă în regim de telemunca , pot beneficia de un ajutor de la stat ? As dori sa știu ... (vezi toată discuția)
Sprijin financiar telemunca in perioada starii de alerta Andrei_B3001 Andrei_B3001 Se acorda cei 2.500 lei sprijin financiar pentru telemunca si in perioada starii de alerta sau numai pentru ce a fost in perioada starii de urgenta? (vezi toată discuția)
Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul ... goplanet goplanet Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul indi idual si trimite in telemunca. Angajatorul, in aceasta situatie nu trebuie sa asigure ... (vezi toată discuția)