avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face donatie a unui apartament intre persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face donatie a unui apartament intre persoane care nu ...

Se poate face donatie a unui apartament intre persoane care nu au nici un grad de rudenie? In aceasta situatie, a schimbarii proprietarului, in acte, a unei locuinte, care este varianta inatacabila: donatia sau contractul de vanzare-cumparare? Diferenta constatata, pana acum, din cele citite ar fi ..taxele notariale. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:55, 2 Februarie 2021
Nu e nicio diferență în privința taxelor notariale.
Diferenta e ca pentru valabilitatea vânzării, trebuie să achitați un pret real, prin virament bancar.
La donatie, nu se mai plateste impozitul pe tranzactie.
Nici la vânzare nu se mai plătește impozit, din 2017, decât pentru tranzacțiile mai mari de 450.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cu pret extrem de mic si fara dovada platii . se poate face plangere la anaf si se poate desfiinta contractul? DenisRif DenisRif Tatal vinde unuia dintre copii o casa si s-a perfectat un contract de vanzare -cumparare , la Notar , pretul fiind mult diminuat iar cumparatoarul nu a platit ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite Valy62B Valy62B Se plateste impozit la vanzarea unui teren arabil in valoare de aprox 200000 ron? Stiu ca taxele notariale le suporta cumparatorul. Eu ca si vanzator am vreo ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare-cumpărare sau donație? vio1974 vio1974 Bună ziua! Am nevoie de un sfat! Situația e in felul urmator: sunt doi frati mostenitori pe o proprietate, sora s-a hotarat sa-i vanda partea ei fratelui. ... (vezi toată discuția)