avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare minor

Buna ziua,
Sunt ruda de gradul 2 al unui minor in varsta de 12 ani. Fratele meu a decedat anul trecut si doresc sa va intreb daca pot solicita un program de vizitare a minorului_inclusiv in cursul vacantelor.
Mentionez ca fratele meu nu a fost casatorit cu mama minorului dar a recunoscut minorul, locuind impreuna. Minorul a avut relatii extrem de apropiate cu familia mea, vizitandu-ne sapatamanal, concedii petrecute impreuna, etc.Dupa decesul fratelui meu, relatiile s-au racit, in momentul de fata doar la telefon mai discut cu minorul.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: cristina adriana , utilizator 18:05, 3 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a solicita relatii personale cu minorul. Cu toate acestea programul de vizitare nu va putea fi acelasi pe care l-ar fi avut tatal copilului. Va fi greu pentru instanta sa permita un program de vacanta, insa va fi foarte importanta opinia copilului, Copilul are 12 ani, va fi ascultat de instanta si va fi foarte importanta dorinta acestuia!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da o astfel de actiune este admisibila in practica, familie extinsa avand dreptul de a mentine relatii personale cu minorul, cu atat mai mult cu cat ele existau si anterior ( va trebui sa probati aceste aspecte si sa dovediti atasamentul).

Minorul va fi de asemenea audiat si cel mai probabil vor putea fi stabilite cateva zile in vacante in care acesta sa isi viziteze familia paterna.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita minor 36sorin 36sorin buna! am si eu un mic caz! in urma divortului,am primit drept de vizita asupra baiatului,in varsta de 13 ani,dupa programul cerut de catre mine.saptamanal,in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor stella14 stella14 Am un copil de 13 ani jumate dat spre crestere si educare printr-o sentinta de divort(definitiva si irevocabila de 10 ani). As dori sa imi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)