avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Numele mesu este Chelba Bogdan si doresc sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Numele mesu este Chelba Bogdan si doresc sa va cer ...

Buna ziua. Numele mesu este Chelba Bogdan si doresc sa va cer o parere juridica. Am divortat prin conventie notariala , stabilind un program de vizitare a copilului, nespecificand insa, in acea conventie despre hotararile luate asupra participarii copilului la cursurile/activitatile de la gradinita. Intrebarea mea vizeaza faptul daca fosta sotie are datoria de a se consulta cu mine in privinta participarii sau neparticiparii minorului la activitatile ce tin de gradinita? Si daca are aceasta obligatie, ce cale exista pt a o determina sa faca acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 3 Februarie 2021
Buna ziua!
Parintii trebuie sa se consulte in orice privinta cu privire la copil, inclusiv cu mersul la gradinita.
Asadar si dumneavoastra puteti solicita mamei motivat orice informatie cu privire la acest lucru si sa propuneti sau sa va opuneti uneia dintre decizii.
Daca nu va puteti intelege va puteti adresa judecatorului care va hotari in locul dumneavoastra!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
Petre MATEI, Avocat
Exercitand in comun autoritatea parinteasca, ambii parinti decid de comun acord asupra educatiei minorului. Prin urmare ar trebui sa fiti consultat si informat. Ca parinte al minorului aveti de asemenea dreptul sa fiti informat sau sa solicitati informatii de la gradinita/educatoare.

Incercati sa dialogati cu mama daca nu direct macar prin intermediul e-mail, sa ii explicati drepturile egale pe care le aveti si sa solicitati sa va informeze despre procesul educational. Sigur ca o astfel de actiune ar putea fi introdusa si in instanta dar este bine sa epuizati caile amiabile de dialog pana a ajunge acolo.
daca fosta sotie are datoria de a se consulta cu mine in privinta participarii sau neparticiparii minorului la activitatile ce tin de gradinita?

la ce va referiti mai exact ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- program vizita minor timoficiuc ramona timoficiuc ramona Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila fara cale de atac, ptr .a mi vizita copilul,dar mama a deschis proces dupa 6 luni ca sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat GCF85 GCF85 buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu ce sa mai fac pentru a rezolva...orice indrumare, sfat, este apreciat. Am, impreuna cu fosta sotie, ... (vezi toată discuția)