avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Semnez cu chiriasul un contract de inchiriere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Semnez cu chiriasul un contract de inchiriere apartament

Daca semnez cu chiriasul un contract de inchiriere apartament, pana nu il inregistrez la Anaf acesta nu are nici o relevanta?
Si daca eu platesc deja cass pt ca am venituri din drept de autor, influenteaza cu ceva ceea ce declar pt chirie? Ca din ce am citit daca depasesti plafonul din chirie platesti si cass. Dar eu platesc deja cass doar.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 15:44, 4 Februarie 2021
Veniturile din toate sursele, mai putin cele salariale, se cumuleaza si se declara in Declaratia Unica.
Contractul de închiriere isi produce efectele de la data incheierii,înregistrarea la anaf nu mai este obligatorie,obligatorie este declararea sumelor.
Unde se declara sumele? Nu tot la anaf?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Contractul de închiriere isi produce efectele de la data incheierii,înregistrarea la anaf nu mai este obligatorie,obligatorie este declararea sumelor.

Veniturile din chirii se declara prin Declaratia Unica, la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din inchiriere decs decs Buna ziua! Am dat spre inchiriere o locuinta, ma ajutati va rog cu informatii privind documentele pe care trebuie sa le depun la ANAF si sumele pe care le ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2018 25379 25379 1-Sunt Persoana Fizica -pensionar. Daca CASS se cumuleaza la venituri din arenda si venituri din inchiriere bunuri daca depaseste pragul de 22.800 lei/an ; si ... (vezi toată discuția)
Mapn cere copie după declarația unică a proprietarului unui apartament în care locuiește un cadru al armatei. este obligat proprietarul să o ofere? Srb Srb Chiriasul are platita chiria de catre armata unde lucreaza. Acum cei de acolo, i-au sugerat sa ceara si o copie dupa declaratia unica a proprietarului. Este ... (vezi toată discuția)