avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am in momentul de față o problemă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am in momentul de față o problemă. Doresc sa deschid ...

Buna ziua,
Am in momentul de față o problemă. Doresc sa deschid o asociație impreuna cu sora si tatal meu (o asociatie de animale) cu sediul social in apartamentul nostru (proprietar tatal meu).
Am facut toate actele si le-am depus la judecatorie, de unde ni s-a cerut sa aducem un extras de carte funciara. Noi nu avem intabulat apartamentul. Ce pot face?
Banuim ca ne-au cerut acest lucru din cauza ca denumirea strazii din titlul de proprietate nu corespunde cu cea din buletine si toate actele (denumirea a fost schimbata cred ca din 1996) - restul datelor au ramas la fel.
Cu ce sa ma prezint la judecatorie daca nu am acest extras de carte funciara? Ce pot face in acest caz? In 4 zile trebuie s ama prezint la judecatorie si nu stiu ce dovada sa am la mine si de unde sa o obtin.
Iar intabularea nu o pot face acum. Blocul este intabulat dar nu si apartamentul (din tot blocul 2 sau 3 apartamente sunt intabulate).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_pt , utilizator 12:33, 4 Februarie 2021
Păi luati legatura cu un inginer de cadastru, faceti documentația cadastrala și intabulati apartamentul.
Eu am termen 4 zile sa ma prezint la judecatorie cu ceva. Toate actele cadastrale dureaza aprox. o luna.
Atunci, mai solicitați un termen.
Sau, achitați o taxa de urgență. Stiu ca exista, dar e de 6 ori mai mare.
Din pacate la urgenta e gata peste o saptamana ...

Intre timp am gasit o hotarare a consiliului judetean care imi arata denumirea veche a adresei apartamentului. Ma voi prezenta cu ea si voi incerca si la oficiul cadastral sa scot o adeverinta care sa ma ajute.
In functie de decizia ulterioara ma voi orienta. Sper totusi sa ajunga si sa imi aprobe infiintarea asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
madalina_pt, utilizator
Dar nu asta e rolul extrasului de carte funciară.
Pentru adresa exactă, aveti nomenclatorul stradal.
Extrasul de carte funciară, însă, atestă intabularea dreptului de proprietate pe numele persoanei și situația juridică a bunului respectiv (Dacă este gajat, ipotecat, sechestrat, daca sunt notate sarcini, dezmembraminte etc.)

Alte discuții în legătură

Constituire asociatie - contract comodat grunwald grunwald Buna ziua, As dori sa-mi explicati, daca se poate, ce pasi trebuiesc urmati pentru a incheia un contract de comodat, stiu ca exista un tipizat, ma ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand apartamentul manmanel manmanel Am cumpărat acest apartament in septembrie 2012 si acum ne-am hotărât sa-l vindem. Întrebarea mea este: este valabila documentatia cadastrala de la ... (vezi toată discuția)