Buna ziua,
Am in momentul de față o problemă. Doresc sa deschid o asociație impreuna cu sora si tatal meu (o asociatie de animale) cu sediul social in apartamentul nostru (proprietar tatal meu).
Am facut toate actele si le-am depus la judecatorie, de unde ni s-a cerut sa aducem un extras de carte funciara. Noi nu avem intabulat apartamentul. Ce pot face?
Banuim ca ne-au cerut acest lucru din cauza ca denumirea strazii din titlul de proprietate nu corespunde cu cea din buletine si toate actele (denumirea a fost schimbata cred ca din 1996) - restul datelor au ramas la fel.
Cu ce sa ma prezint la judecatorie daca nu am acest extras de carte funciara? Ce pot face in acest caz? In 4 zile trebuie s ama prezint la judecatorie si nu stiu ce dovada sa am la mine si de unde sa o obtin.
Iar intabularea nu o pot face acum. Blocul este intabulat dar nu si apartamentul (din tot blocul 2 sau 3 apartamente sunt intabulate).
Multumesc!
Din pacate la urgenta e gata peste o saptamana ...
Intre timp am gasit o hotarare a consiliului judetean care imi arata denumirea veche a adresei apartamentului. Ma voi prezenta cu ea si voi incerca si la oficiul cadastral sa scot o adeverinta care sa ma ajute.
In functie de decizia ulterioara ma voi orienta. Sper totusi sa ajunga si sa imi aprobe infiintarea asociatiei.
Dar nu asta e rolul extrasului de carte funciară.
Pentru adresa exactă, aveti nomenclatorul stradal.
Extrasul de carte funciară, însă, atestă intabularea dreptului de proprietate pe numele persoanei și situația juridică a bunului respectiv (Dacă este gajat, ipotecat, sechestrat, daca sunt notate sarcini, dezmembraminte etc.)