avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere casa

Buna ziua
Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' - SA, mi s-a transmis ca locuinta pe care o detineam urmeaza sa fie expropriata, in conformitate cu Legea 255/2010 si HG nr. 510/01.07.2020. In acelasi document s-a transmis si valoarea despagubirii.
Pana in acest moment nu am primit sumele stabilite pentru despagubire. M-am adresat prin email CFR-ului dar nu am primit nici un raspuns.
In urma cu cateva zile au inceput lucrari in zona si, probabil ca in curand va trebui sa parasesc locuinta si sa-mi caut alta.
Cui si cum ar trebui sa ma adresez pentru a rezolva acesta problema?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
StefanL61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Negru_Marcela , utilizator 21:15, 2 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul exproprierii unor clădiri cu destinație de locuință, evacuarea persoanelor care le ocupă în mod legal în calitate de proprietari și a chiriașilor al căror contract de închiriere a fost legal perfectat, înainte de înscrierea lucrării în planurile urbanistice și de amenajare a teritoriului, nu se va putea face decât după asigurarea de către expropriator a spațiului de locuit, potrivit legii, la cererea acestor persoane, în modalitatea prevăzută în hotărârea judecătorească de expropriere.

Raspunsul este nu, daca ati respectat procedura si termenele prevazute de lege pentru contestarea cuantumului despagubirilor.
Luati legatura cu un avocat din localitatea dvs., care stie ce are de facut in functie de faza in care se afla procedura de expropriere.
Mulțumesc

Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina a scris:

În cazul exproprierii unor clădiri cu destinație de locuință, evacuarea persoanelor care le ocupă în mod legal în calitate de proprietari și a chiriașilor al căror contract de închiriere a fost legal perfectat, înainte de înscrierea lucrării în planurile urbanistice și de amenajare a teritoriului, nu se va putea face decât după asigurarea de către expropriator a spațiului de locuit, potrivit legii, la cererea acestor persoane, în modalitatea prevăzută în hotărârea judecătorească de expropriere.

Raspunsul este nu, daca ati respectat procedura si termenele prevazute de lege pentru contestarea cuantumului despagubirilor.
Luati legatura cu un avocat din localitatea dvs., care stie ce are de facut in functie de faza in care se afla procedura de expropriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de expropriere OvidiuRo OvidiuRo Buna ziua, imobilul in care avem inchiriate 2 spatii comerciale urmeaza a fi expropriat si demolat de primarie. Intr-una dintre spatii avem activitate, in ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)