avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis cladire fara asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis cladire fara asociatie

Locatarii unui bloc nu sunt constituiti in asociatie de proprietari...acoperisul cladirii (considerat bun comun) este intr-o stare avansata de degradare, iar in zilele ploioase persoanele care locuiesc la ultimul etaj sunt afectate de apa care se infiltreaza in pereti. Din pacate nu s-a putut ajunge la vreo intelegere pe cale amiabila, ca eventualele costuri cu reparatia acoperisului sa fie suportate de fiecare locatar in parte.

Intrebare:

Neexistand o asociatie de proprietari, nefiind astfel incidente prevederile legii 230/2007, persoanele afectate pot avea deschisa calea vreounei actiuni in justitie pentru a obliga ceilalti locatari la plata in solidar a cheltuielilor efectuate cu reparatia acoperisului !?

Multumesc anticipat..!!!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:01, 3 Ianuarie 2010
Chiar daca asociatia este una de locatari, va puteti adresa in scris presedintelui acelei asociatiii si, in acelasi timp, si primariei de care apartineti.
Contactati o firma de specialitate pentru intocmirea unui deviz cu costurile aproximative ale lucrarii. In functie de raspuns, cu siguranta va puteti adresa justitiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
Va multumesc pentru amabilitatea dvs de a-mi raspunde. Problema ce se ridica in speta in cauza este ca locatarii respectivului imobil nu au fost constituiti (legal) niciodata intr-o asociatie de locatari/proprietari si din cate am inteles nu exista un presedinte, administrator, cenzori, etc. Prin urmare, opinez ca o eventuala actiune in justitie fundamentata pe dispozitiile Legii 230/2007 ar fi inadmisibila, de aceea as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitatea ca printr-o hotrare judecatoresca instanta sa oblige toti locatarii sa contribuie la consolidarea "bunului comun"...!?

Toate cele bune !!!
Mai dati-ne cateva elemente.
Cladirea este tip bloc? Cate apartamente sunt? Utilitatile unde le platiti? Energia electrica pentru iluminatul comun, apa consumata, agentul termic, serviciul de curatenie, gazul consumat... unde le platiti?
Asa cum solicita si domnu Adrian, dati-ne mai multe detalii.
Cum nu are administrator, si facturile cum se platesc.
Daca nu a fost niciodata constituita vreo asociatie... e timpul sa o faceti.
ar putea ajuta :
legea 230/2007
Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Retragerea din asociatie marius_975 marius_975 pe scara noastra proprietarii au contracte individuale pentru toate utilitatile direct cu furnizorii,folosesc instalatii proprii,iluminatul este asigurat din ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Fara administrator danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa intreb daca o scara de locatari trebuie sa aiba asociatie de proprietari, sau la intelegerea cu vecini sa pot gaspodari singuri fara a avea ... (vezi toată discuția)