avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT CIVIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT CIVIL

In anul 2007 am incheiat un precontract de vanzare a unui teren in care plata a fost facuta integral .In acest precontract se stipuleaza ca actul final de vanzare -cumparare se va incheia la 7 zile dupa efectuarea cadastrului si implicit intabularea acestuia.Ce putem face ca sa incheiem acest act deoarece au trecut 14 ani si toate tentativele noastre de contactare a cumparatorului au esuat si ma refer aici la emailurile date catre imputernicitul cumparatorului .Mentionez ca unul din vazatori a decedat.De asemenea impozitul este platit de catre noi la zi.
Cel mai recent răspuns: berbec60 , utilizator 10:28, 8 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita in instanța pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract de vanzare cumpărare.Mergeti la un av si discutați, problema dvs e destul de dificila,trebuie identificați moștenitorii,o sa va loviți de formalitatiprivind dreptul de preemtiune etc.Notificarile pe mail nu valorează nimic,trebuiau notificati prin posta cu confirmare primire,trebuie convocați la notar iar hotarul să elibereze o incheiere din care să rezulte că nu s au prezentat o ss aveti nevoie de expertiză tehnica in proces etc.Fara av nu o sa rezolvați nu este genul de proces care merge cu ,,modele",de pe net asa cum visează justiabilii.Succes.
acest răspuns util
e notata promisiunea in cartea funciara? sau de ce trageti de cumparator sa cumpere ?
radiati sarcina si vindeti altuia.
cine sunt mostenitorii celuilalt vanzator ?
sa se dezbata succesiunea dupa el.
Promisiunea nu este trecuta in cartea funciara.Terenul nu are cadastru.Succesiunea a fost dezbatuta.Au ramas 2 mostenitori.In precontract scrie ca cumparatorul de obliga ca la o saptamana de la efectuarea cadastrului va incheia vanzarea.Au trecut 14 ani.
acest răspuns util
Vindeti altuia.
Este legal .Ce lege imi da dreptul sa fac acest lucru.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil fara cadastru maria162 maria162 Buna ziua, Doresc sa cumpar o casa care nu are cadastrul facut. Proprietarul a demarat procedurile pentru executarea cadastrului dar va dura mai mult timp ... (vezi toată discuția)
Intabulare mihaisandubv mihaisandubv Buna ziua,am dezbatut mostenirea dupa decesul mamei mele,si as dorii sa vind apartamentul.Notarul unde am dezbatut mostenirea,ma asigurat ca in 3 saptamini va ... (vezi toată discuția)