avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Buna ziua,am dezbatut mostenirea dupa decesul mamei mele,si as dorii sa vind apartamentul.Notarul unde am dezbatut mostenirea,ma asigurat ca in 3 saptamini va fi gata intabularea dreptului de proprietate,si am facut un precontract de vinzare cu un cumparator,si am luat un avans.Asta sa intimplat in 31.01.2017 iar termenul la precontract la pus in 28.02.2017 si ma tem ca nu cumva sa nu iasa intabularea pina atunci.Ce se va intimpla daca se depaseste termenul de la precontract.Multumesc pentru eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: mihaisandubv , utilizator 14:21, 20 Februarie 2017
Daca ambii sunteti de acord, puteti incheia un act aditional prin care sa prelungiti termenul.
Ati incheiat antecontractul la notar? E ciudat cum de ati reusit fara intabulare.
eu am intabularea facuta de parinti inainte de a muri,dar nu stiu ce altceva a vrut notarul inainte de a vinde apartamentul
Pai daca intabularea a fost facuta de parinti, inainte de deces, atunci e pe numele lor.
Dupa ce ati dezbatut succesiunea ar trebui sa fie pe numele dvs.
Dupa ce o sa vindeti, va fi pe numele cumparatorului.
Deci ori de cate ori se transmite proprietatea, intabularea se va face de catre notar, pe numele noului dobanditor.

Dupa ce dezbateti mostenirea, notarul public transmite la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (adica la Cartea Funciara) documentatia cadastrala a apartamentului si un exemplar al certificatului de mostenitor, pentru intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs.
Cartea Funciara elibereaza o incheiere care atesta intabularea.
Aceasta incheiere trebuie prezentata la incheierea antecontractului, impreuna cu celelalte acte (certificatul de mostenitor, documentatia cadastrala etc).

Dvs ati spus ca intabularea va fi gata in 3 saptamani, de unde am dedus ca nu o aveati cand ati incheiat antecontractul.
Si daca nu o aveati facuta, nu puteati face la notar. De asta v-am intrebat.
La notar am facut pina vine incheierea o promisiune bilaterala de vinzare-cumparare,Dureaza asa mult o incheiere?,si ce valoare are aceasta promisiune daca trece termenul care l-am pus in ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare la vinzare cumparare proprietate 1dragon6 1dragon6 Am mostenit un teren cu casa de la tatal meu la inceputul lunii mai. Am cetatenie dubla romana si americana si posed ambele pasapoarte. Pasaportul romanesc a ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)
Intabulare direct pe cumparator isai_lavinia isai_lavinia buna ziua eu am mostenit prin succesiune un pamant pe care vreau sa-l vand si se pare ca acest pamant trebuie prima data intabulat pe numele meu dupa care pot ... (vezi toată discuția)