avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte pt dosar pensieBuna ziua. Sunt născută ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte pt dosar pensieBuna ziua. Sunt născută în 1959. Am 36 de ani vechime. Pot ...

Buna ziua. Sunt născută în 1959. Am 36 de ani vechime. Pot iesi la pensie în mai 2021. Întrebarea este dacă pt locurile de munca din perioada anilor 1978-1993, trecute în cartea de munca, sunt necesare adeverinte din care sa reiasă salariul, spor de vechime. Intreb pt ca în contul meu la casa de pensii la rubrica vechime este trecut 0. Va mulțumesc, numai bine.
Cel mai recent răspuns: balanta05 , utilizator 19:46, 5 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru perioada anterioară datei de 1 aprilie 1992 sporul de vechime in muncă se calculează automat potrivit prevederilor legale şi in consecinţă nu este necesară dovedirea acestuia prin adeverinţe.

2. Pentru perioada de după 1 aprilie 1992, sporul de vechime utilizat este cel inregistrat in carnetul de muncă sau dovedit cu adeverinţe.
Mulțumesc . Am inteles.
Mai am o întrebare. Dacă se iau în calcul la pensie al 13 salariu, primele, orele suplimentare, bani de masa sau vauchere, deci venituri pt care se plateste impozit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei actuale:
Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001:
● premiile anuale și premiile acordate în cursul anului pentru realizări deosebite;
● al treisprezecelea salariu;
● formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de lucru;
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Și după an 2001 se iau în calcul? Îmi cer scuze,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime - nevalorificat la recalcularea pensiei? ema.1 ema.1 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema:in vederea recalcularii drepturilor de pensii, parintele meu a solicitat unitatii in care a fost incadrat ( ... (vezi toată discuția)
Luarea in calcul a veniturilor realizate anterior anului 2000 dinii dinii Buna, Persoana juridica la care am lucrat este obligata prin legislatie sa-mi dea o adeverinta / act din care sa reiasa contributia mea catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina in mod corect un act pt dosarul de pensionare flori54 flori54 Buna ziua! Sunt invatatoare si trebuie sa-mi intocmesc dosarul de pensionare. Am insa probleme cu secretarele pt ca ele sustin ca trebuie sa elibereze ... (vezi toată discuția)