avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un ...

Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un angajat o Cerere - pentru punere în executare a unei hotărâri judecătorești ( litigiu de muncă - drepturi salariale ).
Instituția nu are bani decât pentru posturile din Organigramă, adică are bani doar pentru posturile bugetate.
Angajatul a spus că dacă nu i se dau banii la acest salariu, pe data de 10.02.2021, va cere executarea silită a instituției noastre.
Contabilul șef a spus că: trebuie să bugeteze, ca să îi poată plăti și că are termen de 3 luni de zile în care instituția poate să îi plătească angajatului.

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns:
1. - instituția trebuie să îi răspundă angajatului la Cererea de punere în executare a hotărârii judecătorești, să îi spună cum va proceda ?
2. - în ce termen trebuie instituția să îi plătească angajatului banii ?
- există un termen de 3 luni ? sau
- instituția trebuie să pună în executare hotărârea fără discuții ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:27, 9 Februarie 2021
Dar la salariul care se va plăti acum pe 10.02.2021 ? - i se va da angajatului şi sporul din hotărâre ?
sau
- angajatul va trebui să aştepte 30 de zile,
pentru ca instituția să îi răspundă angajatului la Cererea de punere în executare a hotărârii judecătorești ?

Contabilul şef a spus că Directorul a aprobat bani doar pentru salarii, după Statul de plată.
Aşa că, acum nu sunt bani
ca să i se plătească şi sporul colegului nostru.

Contabilul şef a spus că
există un termen de 3 luni ... Termen - în care instituţia publică să îi răspundă şi să îi plătească sporul angajatului
care a câştigat în instanţă un drept salarial ...

Există o asemenea prevedere legală ?
Îmi puteţi spune ce Lege prevede acest lucru _

sau
- instituția trebuie să pună în executare hotărârea fără discuții ?
şi trebuie să îi răspundă imediat.

pentru că ieri, angajatul a mai făcut o Cerere
în care spune că se va duce la un executor judecătoresc
dacă nu va primi nici un răspuns de la instituţie ...

Vă rog din suflet să îmi daţi câteva sfaturi.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
oanaportar, utilizator
Instituția trebuie să pună în executare hotărârea fără discuții ... nu exista niciun termen de 3 luni.
Dar dacă instituţia nu are bani acum,
cum se procedează ?
angajatul a depus Cererea la data de 28.01.2021 Cererea - pentru punere în executare a hotărârii judecătorești ...
Instituţia ar trebui să îi spună angajatului că timpul este prea scurt
pentru a-i da acum, lasalariu. pe data de 10.02.2021 şi sporul ?

şi poate să îispună că
luna viitoare îi va da pentru luna aceasta
ca diferenţă,
şi sporul pentru această lună
pe care nu îl poate plătiacum, pentru că
nu are bani acum ?
Punerea in executare , v-am explicat cum se face in prima postare a mea. ...pentru plata in continuare a sporului, este problema ordonatorului de credite
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumim din suflet pentru lămuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor castigat in instanta agarbiceanu2 agarbiceanu2 In urma cu aprox 2 saptamani , am obtinut in instanta, prin hotarare defintiva plata retroactiva a unui spor de specialitate As dori sa stiu in cat timp ... (vezi toată discuția)
- de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? ... oanaportar oanaportar - de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? Buna dimineata ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Salariat : cum se face - plata unei sume câștigate în instanță ? oanaportar oanaportar Bună dimineața! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu câteva sfaturi! Un salariat a câștigat în instanță diferențe de drepturi salariale. ... (vezi toată discuția)