avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa luata prin credit in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa luata prin credit in concubinaj

Buna seara....
Am și eu nevoie de un sfat...deoarece am in trecut un divorț, acum suflu și în iaurt cum se zice. Iată situația mea:
-traiesc în concubinaj cu partenerul meu și nu avem in plan sa ne oficializam relatia, dar am vrea o casuta a noastră
-el este în baza de date a băncilor ca rau platnic datorita unui credit făcut cu fosta soție...pt ca ea nu și a plătit datoria, a trebuit sa o plătească el cu tot cu dobânzi, apărând astfel ca rau platnic....in aceasta situație, nu stiu dacă vreo banca ii mai acorda 10.000 euro
-vrem sa luam o casuta la tara, în valoare de 15000euro
-daca lui nu i se va acorda credit, va trebui sa îl fac eu....casa vrem sa fie pe numele ambilor....
Cum pot sa procedez,ca să fiu si eu acoperita pe viitor....adică, fac eu creditul, trec pe numele ambilor casa, dar în caz ca ne despărțim ( in acești 5 ani cat durează creditul) cum fac sa plătească și el jumătate? In caz ca ne despartim? Exista vreo modalitate? Adică dacă ne despărțim eu nu pot susține singura rata...

Sau...dacă ne am casatori și apoi as face creditul pe numele meu, casa pe numele ambilor...in caz de divorț plătim amândoi cate jumătate de rata?
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
leo2000ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:38, 6 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
varianta 1- sa incerce sa ia credit de nevoi personale de 7500 de euro,, fiecare cu datoria lui si fiecare cu cota de 1/2 din casa.
varianta 2 Daca faceti credit singura, nu e ok sa fiti concubini, casatoriti-va, luati casa in devalmasie si creditul la fel, daca va despartiti, cereti la partaj casa si creditul si ii dati sulta pt perioada pe care ati platit rate impreuna.
varianta 3, in situatia in care sunteti concubini si faceti credit singura, faceti un contract de imprumut cu el pt jumatate din cat veti inapoia bancii, cu plata in rate ( ii dati chitante descarcatoare pt sumele primite), scadent peste 5 ani, iar in caz ca nu va plati, il executati silit si aveti ce urmari, partea lui de casa.

Va mulțumesc pt raspuns...Imi puteți spune unde se face contractul de la pct 3? La notar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca il faceti la notar are putere executorie, adica daca nu plateste, mergeti direct la executor.
daca il faceti de mana, ca sa obtineti un titlui executoriu, trebuie sa il dati in judecata, hotararea judecatoreasca e titlu executoriu si cu ea mergeti la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen modificare titular de credit nelimitat? patrascumonica patrascumonica Pentru a fi mai clara trebuie sa ma explic putin. Am un credit bancar ipotecar pe numele meu , in urma divortului casa si implicit creditul i-au fost ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)