avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen modificare titular de credit nelimitat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen modificare titular de credit nelimitat?

Pentru a fi mai clara trebuie sa ma explic putin. Am un credit bancar ipotecar pe numele meu , in urma divortului casa si implicit creditul i-au fost administrate sotului. Prin urmare in martie 20011 am depus hartiile la bancahotarari definitive si irevocabile-pentru a fi schimbat titularul de credit- dar nu s-a intamplat nimic , motivand banca anumite scuze- din luna decembrie 2011 fostul sot nu vrea sa mai plateasca creditul. Cum pot proceda ca eu sa nu apar ca rau platnic , deoarece nicaieri nu apare ca el plateste si este restantier? Consider ca banca respectiva este vinovata ca nu au schimbat pana acum actele- pot da banca in judecata?
Sau eu nu sunt rau platnic deoarece am documentele irevocabile care atesta ca nu eu sunt cea care plateste creditul?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:01, 15 Ianuarie 2012
Cum s-a intamplat asta " casa si creditul i-au fost administrate sotului " ? Ati cerut asta in instanta la partaj ? Cand ati facut asta, ati avut acordul bancii in prealabil sau ati citat banca la procesul de partaj ca acea hotarare sa-i fie opozabila ? Daca nu, pacat. Daca da, va puteti adresa unui executor judecatoresc .. daca banca a fost obligata sa faca ceva si n-a facut
Banca nu a fost citata in proces , doar era multumita ca rata lunara era platita-iar cand am avut hotararile-una de la tribunal si alta de la curtea de apel- ultima definitiva si irevocabila , au fost depuse la banca -iar la momentul acela banca a acceptat -este adevarat ca verbal-si a sustinut ca se poate schimba titularul de credit
Cred ca am uitat un amanunt , nu eu am cerut sa ii fie dat lui creditul si casa , asa a hotarat instanta- va rog din suflet dati-mi o solutie , maine merg la banca din orasul unde locuiesc sa intreb si acolo , vroiam sa merg putin cu ,,temele,, facute de aceea am apelat la dv. Multumesc din suflet pentru timpul acordat
Mergeti pana la banca sa aflati pozitia lor.
In baza acelei hotarari , cat n-a fost parte la proces, n-o puteti obliga sa va scoata din contractul de credit. Chiar daca banca are bunavointa, trebuie sa faca un act aditional pe care trebuie sa-l semneze si fostul sot.
Fostul sot nu mai poate plati sau nu vrea sa plateasca ? Pt ca daca nu are venituri care sa-i permita preluarea in acte a creditului, chiar sa vrea, banca nu va fi de acord ca pt acel credit sa raspunda numai unul din debitori si ala fara venituri si nicio instanta nu va putea s-o oblige.
Deocamdata fata de banca, ambii sunteti sub contract, datori si rau-platnici.
Daca sotul are venituri oficiale cat sa acopere rata, as merge la un executor sa puna in executare hotararea ( ar trebui sa mergeti la un avocat sa vada acea hotarare si sa va sfatuiasca corect) si sa-i puna poprire, sa i se retina rata si sa se vireze catre banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca impiedica partajul styco styco Am divortat recent si am hotarar sa mergem la notar pentru partaj pe cale amiabila. Eu sunt titular de cont pe un credit PRIMA CASA iar fosta sotie este ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - hotatare judecatoreasca ContSters332562 ContSters332562 Cine ma poate ajuta in speta de mai jos: Am un credit banca (ING - cu ipoteca imobiliara) . In urma procesului de partaj (in baza medierei) care a ramas ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar dupa divort florin12100 florin12100 Buna ziua, in urma cu trei ani am divortat si in urma divortului a ramas un imobil ipotecat eu fiind proprietar credit ,fosta sotie coplatitor.Fosta sotie ... (vezi toată discuția)