avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am și eu o întrebare,după căsătorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am și eu o întrebare,după căsătorie am achiziționat ...

Buna seara!
Am și eu o întrebare,după căsătorie am achiziționat un apartament impreuna cu sotul.In acea perioada,parintii soțului i au făcut un act de donație pe o anumita suma de bani,suma care a fost folosita la achizitionare.In actul de vânzare cumpărare al apartamentului nu se specifica absolut nimic cum ca acea suma a fost folosita în scopul completării sumei totale pentru achiziționarea apartamentului,dar în actul de donație este specificat faptul ca i s a donat acea suma de bani ptr a contribui la achizitionarea aparta.mentul .
În cazul unui partaj(divort),cum stau lucrurile?
Daca am inteles bine,aceasta suma (parte)din apartament este exclusiv a soțului, apoi restul se împarte ca bun comun?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:47, 7 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca actul de vanzare cumparare a fost facut la scurt timp dupa donatie, daca banii au fost dati prin banca si exista dovezi ale transferului in contul vanzatorului, daca veniturile dvs ca soti nu permiteau plata pretului, atunci nu conteaza ca nu scrie in actul de proprietate care este provenienta banilor,

Acei bani reprezinta intr adevar o contributie exclusiva si nu intra in cadrul partajului.
Nu exista decât actul de donație pe suma respectiva(o parte din totalul apartamentului),nu exista document bancar
Din câte am înțeles eu,este suficient doar actul de donație
De exemplu,din totalul apartamentului,suma donata este parte proprie a soțului,iar restul se împarte la 2 (sot,sotie)?
Dar în cazul în care,copii sunt încredințați mamei(2 copii),procentul este tot jumate/jumate din suma rămasă?
Mulțumesc frumos!
copiii nu au legatura cu partajul, nu au parte din bunurile parintilor pt ca nu au contribuit la achizitionarea lor, deci sotia nu va avea nimic in plus ca va ramane cu copiii.
Daca nu o sa puteti da sulta sotului, mai bine cereti sa i se atribuie sotului si sa va dea el sulta.
Copii nu mai sunt incredintati mamei, ci doar li se stabileste locuinta la mama, parintii exercitand in comun autoritatea parinteasca si contribuind impreuna la cheltuielile de crestere si educare.

In partajul sotilor copii nu sunt implicati, nu exista vreun text de lege care sa le atribuie acestora vreo cota parte.

Se va putea insa tine seama de locuinta copiilor in atribuirea imobilului catre unul dintre fostii soti, cu conditia de a exista posibilitatea platii sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)