Buna ziua!
Se da urmatoarea problema:
Tatal meu,decedat,a avut 2 contracte la RDS-RCS,unul pentru internet si unul pentru CATV!Dupa decesul lui,am mers personal cu o copie dupa certificatul de deces cat si certificatul in original,si actele mele pentru a face rezilierea contractelor lui,si a prelua eu acele abonamente!Mi s-au facut atat rezilierea contractelor lui,cat si alte noi contracte cu aceleasi specificatii pe numele meu,iar de atunci pana in prezent sunt titular pe aceste contracte,neinregistrand nici o datorie catre ei!Acum,dupa mai bine de un an de zile de la cele mentionate mai sus,primesc o instintare de la departamentul lor de recuperare creante,pe numele tatalui meu,in care se solicita achitarea de urgenta a unei datorii de 54 de lei catre ei!
La momentul rezilierii contractelor lui,nu mi s-a spus ca exista o datorie pe numele lui,pentru ca as fi platit pe loc,tocmai sa evit viitorele probleme,mai ales ca nu erea vorba de o suma mare!As dori,daca aveti amabilitatea sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1)Erea obligat operatorul cu care am facut procedura,sa ma informeze cu privire la aceasta datoriesi sa refuze rezilierea contractelor tocmai din acest motiv?
2)Exista cumva vre-o lege,care sa ma protejeze in acest caz?Pentru ca nu mi se pare corect ca dupa mai bine de 1 an de la rezilierea contractelor lui,sa fiu nevoit sa achit acel debit de care eu habar nu aveam ca exista?
3)Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Mentionez ca am sunat la ei,si au cam dat-o din colt in colt,iar in cele din urma mi-au sugerat sa fac o sesizare scrisa,trimisa prin e-maill,si daca se va dovedi ca a fost o problema de comunicare din partea lor,se vor lua masuri,ceea ce ma indoiesc ca se va intampla si tocmai de aceea as avea nevoie de un articol de lege de care sa ma pot lega in sesizare!
Va multumesc anticipat,pentru orice recomandari!
Cel mai recent răspuns:
adrian_patrascu , utilizator
07:44, 7 Februarie 2021