avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O matusa care nu are mostenitori directi ( sot , copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O matusa care nu are mostenitori directi ( sot , copii ) doreste ...

O matusa care nu are mostenitori directi ( sot , copii ) doreste sa fie ingrijita de un nepot al sotului decedat Vrea sa ofere in schimb ( dupa decesul ei ) casa pe care o detine ca mostenire din perioada anterioara casatoriei.Care ar fi solutia unui acord intre parti ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:42, 15 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa incheie un contract de intretinere, sa isi pastreze dreptul de uzufruct asupra casei.
practic, actul refelecta realitatea, ii da casa in schimbul intretinerii, iar dansa va folosi casa pe toata perioada vietii.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
va multumesc dar va rog daca se poate sa-mi spuneti daca este corect raspunsul dat de un notar in sensul in care un contract de intretinere nu poate fi incheiat daca cele doua parti locuiesc in localitati diferite ( 7 km. distanta intre ele )
Nu e corect. Poate ati intrebat altceva.
Intretinerea trebuie prestata persoanal, deci debitoarea va trebui sa se deplaseze.
persoana care doreste sa o intretina consimte sa faca acest lucru la casa matusii
si ce o impiedica ?
sa mearga la alt notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)