avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Eu, sora mea și unchiul nostru suntem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Eu, sora mea și unchiul nostru suntem intr-un proces ...

Buna ziua ! Eu, sora mea și unchiul nostru suntem intr-un proces de partajare a moștenirii de la bunicii noștri, respectiv de la părinții unchiului. Eu si sora suntem moștenitoare a jumătate de avere , aceasta constând în 4 terenuri și o casa. De-a lungul celor 3 ani au avut loc 3 expertize. În cele din urma, primul expert a elaborat cele 3 variante de impartire , neluand în calcul ultima expertiza . În oricare din cele 3 variante noi suntem obligate sa dam o sulta unchiului pentru a rămâne cu casa, însă noi nu avem bani, fapt spus clar în instanta. Intrebarile mele sunt: 1) ținând cont ca ultima expertiza nu a fost luata în considerare, vor fi înapoiați banii dați expertului ?
2) dacă facem recurs , poate fi luata în considerare ultima expertiza ? Sau putem obține acordul pentru o noua expertiza ?
3) dacă niciuna din cele 3 variante oferite de expert nu sunt favorabile, toate necesitând o sulta , se poate realiza împărțirea tuturor terenurilor și a casei în jumătate?
Mulțumesc!
Sunt mai multe aspecte de analizat in cazul dvs., mergeti si discutati cu un avocat caruia sa ii prezentati actele aflate in dosar, in cazul in care nu aveti avocat angajat.
Daca aveti avocat angajat atunci acesta ar trebui sa va fi raspuns deja la aceste intrebari.

Incerc sa va raspund in baza datelor pe care le-ati oferit.
Daca instanta s-a pronunat in prima instanta trebuie analizat care sunt cauzele care au determinat pronuntarea unei hotarari care va este nefavorabila.
Dvs. ati solicitat sa vi se atribuie bunurile, nu este posibila o partajare in natura a bunurilor?

Partajarea bunurilor poate fi facuta in natura, in situatia in care bunurile care compun masa succesorala permit o astfel de partajare, insă exista si alte modalitati in care pot fi realizat partajul:
- prin atribuirea bunurilor unui singur mostenitor sau mai multora, urmand ca acesta sau acestia sa plateasca o sulta celorlalti mostenitori
- prin vanzarea bunurilor, in modul stabilit de mostenitori sau la licitatie publica iar pretul obtinut se imparte intre mostenitori.
Daca hotararea pronuntata poate fi atacata cu recurs atunci nu este posibil sa solicitati efectuarea unei noi expertize intrucat in recurs nu sunt sunt admise probe noi, cu exceptia inscrisurilor.
Daca este in interesul dvs. ca instanta de recurs sa se pronunte in baza ultimei expertize, va trebui sa va sustineti cu argumente juridice aceasta solicitare.
In situatia in care expertizele efectuate in prima instanta ar fi anulate si instanta constata ca bunurile sunt partajabile (pot fi impartite) in natura atunci este posibila o astfel de solutie.

In cazul proceselor de partaj, cheltuielile de judecata se compenseaza intre mostenitori.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ginaelena ginaelena sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma parasirii domiciliului azi112010 azi112010 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: el a parasit domiciliul in 2010, fara niciun motiv...Eu am introdus cererea de divort in 2010, divortul s-a solutionat, ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar si aplicarea sa Intrusul Intrusul Buna dimineata tuturor, Sunt „proaspat” descoperitor al acestui site si am ramas uimit de varietatea de probleme ridicate aici, dar mai ales ... (vezi toată discuția)