avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre indemnizatia de crestere a copilului

daca vrea sotia sa intrerupa concediul de crestere a copilului,va primi in afara de salariul pe care il primea inainte de nastere si un bonus sa nimic;din cate stiu s-a vehiculat la tv ideea si se pare ca s-a aprobat sa primeasaca ceva extra pentru ca se duce mai repede la munca si isi intrerupe concediul de crestere al copilului;va rog sa-mi raspunde-ti.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:04, 3 Ianuarie 2010
Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, dar se hotarasc sa se intoarca la munca inainte de expirarea celor 2 ani la care au dreptul pentru cresterea copilului, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 100 lei.
Pe durata concediului de maternitate si apoi pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) contractul de munca a fost suspendat, de aceea, pentru a relua activitatea, trebuie o cerere in acest sens catre angajator, care va lua act de solicitare si va emite o decizie privind incetarea suspendarii contractului de munca.
In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata indemnizatiei se suspenda.

Stimulentul se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii.

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea prevederilor O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Pentru a beneficia de stimulent trebuie deci sa va adresati primariei in a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau, dupa caz, resedinta, cu o cerere in acest sens si documente din care rezulta ca v-ati reluat activitatea profesionala si realizati venituri salariale. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent pentru mama anton75 anton75 Sotia s-a reintors la serviciu cu patru luni inainte ca micutul nostru sa implineasca varsta de 2 ani, dar nu a solicitat stimulent. Copilul a implinit aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Ou 148/13.11.2005 -stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ? anaradut anaradut Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a ... (vezi toată discuția)