avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna seara. În urma unei discuții lungi cu angajatorul am descoperit ca mi-au gresit calculul pentru concediu medical de risc maternal luat pe perioada de 120 de zile,intrând în prenatal de la 01.02.2021. Lunar mi-au virat cu aproximativ 800 de lei mai puțin urmând sa se facă rectificarile si sa imi plătească suma cuvenita. Problema este ca au mai descoperit alti 25 de angajați în aceeași situație si mi-au spus ca rectificarile se fac tuturor angajaților odata,la fel și plățile si modificările în documentele oficiale. Urmează sa nasc spre sfârșitul lunii februarie;daca nu termina aceste proceduri pana în luna în care se naște copilul aceste venituri nu imi intra la calcului indemnizației de creștere a copilului? Cum pot face astfel încât veniturile sa imi fie luate în calcul având în vedere greșeală facuta de angajator pe durata celor "12 luni anterioare nasterii copilului"? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
Wanna2211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 8 Februarie 2021
1. Acele venituri nu vor intra la calcului indemnizației de creștere a copilului, daca nu sunt prevazute in adeverinta.

2. Se vor lua in calcul veniturile realizate în ultimele 24 luni anterior datei naşterii copilului si mentionate in adeverinta.

Multumesc pentru raspuns. Ei au cum sa le treacă în addverinta daca sunt obținute în perioada legala dar nu au făcut rectificarile propriu zise? Mi se pare absurd pentru greșeală lor pe care tot eu am descoperit-o sa iau 2 ani o suma mai mica de bani.

Cornel Vasile a scris:

1. Acele venituri nu vor intra la calcului indemnizației de creștere a copilului, daca nu sunt prevazute in adeverinta.

2. Se vor lua in calcul veniturile realizate în ultimele 24 luni anterior datei naşterii copilului si mentionate in adeverinta.

Le pot trece in adeverinta respectiva ...
Deci le pot trece în adeverinta chiar dacă nu apuca sa faca finalizeze toate rectificarile?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Le pot trece in adeverinta respectiva ...

Da, se pot trece. ... insa trebuie trecute si in D112

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal Ioana1707 Ioana1707 Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez de 5 luni si sunt insarcinata in 2 luni. As dori sa imi iau concediu maternal cu 2 luni inainte sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)