avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj partial, voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj partial, voluntar

Suntem trei frati si am facut succesiunea dupa ambii parinti, a.i. fiecare are dreptul la 1/3 din masa succesorala.
La momentul actual dorim sa impartim doar o parte din masa succesorala compusa din terenuri arabile extravilane pentru care exista cadastru.
Am dori sa stim daca este posibila urmatoarea impartire asupra careia am convenit impreuna:

- Un frate primeste un teren care reprezinta cota de 1/3 care ii revine, diferenta fata de valoarea exacta a treimii care ii revine, fiind nesemnificativa;

- Al doilea frate cedeaza celui de-al treilea partea sa;

- Al treilea primeste 2/3 din masa succesorala supusa partajului, adica celelalte terenuri arabile extravilane.

Este posibil un asemenea scenariu? Ce anume trebuie sa prezentam notarului pentru a realiza aceasta impartire.

Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
bibliopod, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:16, 7 Februarie 2021
puteti imparti ce vreti si cum vreti, cat exista intelegere.
cititi insa actul de partaj cu atentie inainte de a semna.
Cautati un notar ca sa vada actele.
Nu par sa existe probleme juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral se poate face doar pentru o parte din bunurile imobile cuprinse in masa succesorala, celelalte urmand sa ramana in indiviziune pina la luarea unei decizii in privinta lor? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Vaduva Fapanuputapa Fapanuputapa problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)